6 semne ca partenerul de cuplu este nefericit in relatie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 semne ca partenerul de cuplu este nefericit in relatie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 6 semne ca partenerul de cuplu este nefericit in relatie
nefericit in relatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - people-3422435_1920

Intre voi lucrurile nu mai sunt cum erau odata. Desi nu exista telefoane primite la miezul noptii de pe numere misterioase, nici scandaluri, totusi ai senzatia ca ceva lipseste din relatia voastra.

Iata ce inseamna toate acele lucruri ciudate pe care le-ai observat insa nu stii cum sa le interpretezi.

  1. A devenit obsedat cu achizitionarea de electronice

Romancierul Charles Baxter a scris in cartea sa Burning Down the House: „Oamenii aflati intr-o stare mentala dezchilibrata au tendinta de a-si iubi mobila”. Este ca si cum achizitia de lucruri le alunga singuratatea. Exista un studiu care confirma regula si in cazul casniciei: Margaret Clark, profesor de psihologie la Universitatea Yale, a descoperit ca „oamenii care pun mare pret pe posesiune se simt nesiguri in relatie de cuplu comparativ cu cei care nu pun atat de mult pret pe bunurile materiale”.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo
  1. Liniste la masa

Cand s-a intamplat prima oara te-ai gandit, „Ce bine este ca putem manca in liniste”. Insa, cand lucrurile acestea au devenit o obisnuinta simti ca te trec fiorii si stii ca nu este de vina temperatura scazuta de afara. Asadar, sunteti impreuna, aveti o casa draguta si, totusi, nu aveti nimic sa va spuneti unul altuia.

Citeste si: De ce divortul este cea mai buna solutie intr-o relatie toxica. Efecte devastatoare asupra copiilor, cand parintii nu se inteleg

  1. In loc sa tipe, spune „Am mai trecut prin asta”

Nimanui nu-i plac certurile. Totusi, intr-o relatie sanatoasa, partenerii ar trebui ca macar sa se asculte reciproc, si nu doar sa repete la nesfarsit ca disputa este enervanta. Poate ai impresia ca va face amandurora o favoare impiedicand o disputa, insa poate insemna si ca nu-i pasa de tine asa ca nu vrea sa stie ce te deranjeaza sau sa incercati sa gasiti impreuna o solutie.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 09/03/2021