Exista o multime de mituri despre divort care ajung sa fie considerate adevaruri. De exemplu, se spune ca jumatate dintre casatorii ajung la divort. Cifra este o estimare facuta la un moment dat, statisticienii bazandu-se pe rata divorturilor aflata in crestere in anii ’70 si ’80. Totusi, spun specialistii, rata divorturilor este in scadere in ultimii 20 de ani.
Iata si alte 6 mituri despre divort pe care ar trebui sa le ignori.
Divortul este daunator copiilor
Divortul parintilor poate fi foarte stresant pentru copii, insa nu atat de daunator. Mult mai daunatoare sunt certurile parintilor in fata copiilor. Nimanui nu-i place sa fie in centrul unui conflict, cu atat mai mult copiilor. Acestia nu au instrumentele necesare pentru a gestiona furiile lor si ale parintilor. Psihologii spun ca cei mici au nevoie de un mediu stabil si linistit. Daca acest lucru se poate realiza cu parintii impreuna cu atat mai bine. Insa daca parintii ajung la o intelegere de separare amiabila, copiii pot avea de castigat mai mult din separare, decat din certurile conjugale prelungite.
Divortul inseamna esec
Un mariaj reusit nu se masoara in cati ani dureaza. Sunt oameni care au divortat si care traiesc foarte bine dupa ce s-au despartit de partenerii lor. Sunt oameni care au crescut copii impreuna apoi au hotarat de comun acord sa o ia in directii opuse si o duc foarte bine separat. Ce este esec aici?
Citeste si: Demascarea miturilor legate de divort
O nunta mare, sanse scazute de divort
Un studiu publicat de New York Times a facut o legatura intre costurile nuntii si lungimea mariajului. Autorii, Andrew Francis-Tan si Hugo M. Mialon, au spus ca exista o legatura directa intre suma cheltuita la nunta si durata casniciei. Ipoteza ar putea fi adevarata, spun unii terapeuti de cuplu, insa acest lucru are legatura cu valoarea creditelor facute pentru cheltuielile cu nunta. Oamenii raman impreuna pentru a le fi mai usor sa plateasca datoriile acumulate.
Citeste continuarea: 1 2