5 tensiuni intre parteneri care pot imbunatati casnicia - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 tensiuni intre parteneri care pot imbunatati casnicia

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 5 tensiuni intre parteneri care pot imbunatati casnicia
tensiuni intre parteneri

Desi cuvantul “tensiune” are o perceptie negativa, micile tensiuni din cuplu pot insemna ca relatia se modifica, de obicei in bine. Iata cateva tipuri de tensiuni despre care specialistii Womansday.com spun ca te pot aduce mai aproape de partenerul de cuplu.

1. Tensiunea sexuala

Atunci cand iti doresti partenerul de cuplu, iar viceversa e si ea valabila, in mod natural transmiteti mesaje care va vor apropia. Iar daca, din cand in cand, prelungiti acest moment, veti reusi sa cresteti temperatura din dormitor. “Cu toate acestea aveti grija sa nu transformati sexul intr-un obiect de schimb. Mai exact nu ii interzice sexul cu tine pana cand nu face X lucru. Sa-l innebunesti este ok numai daca este o joaca, nu o tortura sau o pedeapsa”, spune Andra Brosh, psiholog practician din Statele Unite.

Citeste-ti horoscopul zilnic dragoste aici.

2. Tensiunea conflictuala

Daca in sfarsit va certati ca nu a reparat usa de la baie asa cum a promis – e de bine. “Cearta nu va face decat sa va expuneti sentimentele. Sa tii in tine niste emotii este de-a dreptul toxic. Ele pot genera frustrari greu de controlat. In plus, veti avea un motiv pentru sexul de impacare”, spune Carin Goldstein, terapeut de cuplu licentiate din SUA, fondatorul site-ului BeTheSmartWife.com.

Horoscop dragoste saptamanal il poti consulta aici.

3. Tensiunea de parinte

Cand esti parinte, ar trebui sa fii pe aceeasi lungime de unda cu partenerul de viata. “Cand treceti prin ceva dificil, cum este cresterea unui copil, puteti sa va apropiati, sa lucrati ca o echipa, avand atitudinea <trecem prin asta impreuna>. Iar la finalul unei zile sa stati amandoi, sa beti un pahar cu vin, sa aveti o cina romantica, pentru a creste legatura dintre voi”, explica dr. Brosh.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 28/05/2022