4 diferente majore intre un cuplu fericit si unul nefericit. Tu in care categorie te inscrii? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 diferente majore intre un cuplu fericit si unul nefericit. Tu in care categorie te inscrii?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » 4 diferente majore intre un cuplu fericit si unul nefericit. Tu in care categorie te inscrii?
diferente majore intre un cuplu fericit si unul nefericit - sfatulparintilor.ro - pixabay_c om - senior-4723737_1920

Esti fericit in relatia ta? Iata 4 diferente intre un cuplu fericit si unul nefericit, potrivit dr. Jane Greer, autoarea cartii “Dar eu? Cum sa opresti egoismul in relatia de cuplu”.

Cum reactionezi cand nu-ti place prietenul lui cel mai bun?

Cuplu nefericit: Tu crezi ca prietenul/a cel/a mai bun/a este prost crescut/a si nu te sfiesti sa-i spui mereu partenerului/e tau/le asta. „De fiecare data cand jumatatea ta ii rosteste numele, tu te plangi si spui <<Iar el/ea?>>”, povesteste dr. Jane  Greer. De asemenea, ai putea fi gelos pe prietenul/a partenerului/ei tale si faci tot ce depinde de tine sa limitezi timpul pe care il petrec impreuna. Acest comportament nu are cum sa faca bine relatiei de cuplu care se deterioreaza pe zi ce trece.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Cuplu fericit: Chiar daca nu-ti place prietenul/a lui/ei cel/a mai bun/a esti onest si, in acelasi timp, intelegator cu partenerul/a ta. „Ii vei spune ca nu-ti place amicul/a sau/a insa, totodata, esti bucuros/oasa ca are o relatie de prietenie solida care il/o face fericit/a. De asemenea, subliniezi faptul ca nu vrei sa fii prezent/a cand ei/ele doi/ua se intalnesc, iar jumatatea ta iti respecta dorinta”, spune Greer. Este bine sa nu-ti sacrifici fericirea pentru cineva care nu-ti place insa, totodata, stabilesti anumite limite astfel incat tu sa fii multumit/a.

Citeste si: Crezi ca ai o casnicie fericita? Verifica aici!

Cum reactionezi cand relatia amoroasa scartaie?

Cuplu nefericit: Daca cineva nu este satisfacut din punct de vedere amoros, va da vina pe celalalt. „Unul dintre cei doi il va acuza pe celalalt de respingere”, povesteste Greer. In cele din urma acuzatul va crede ca ceva nu este in regula cu el/ea pentru ca nu are chef de amor, ba mai mult va considera ca celalalt nu ia in calcul si nevoile sale.

Cuplu fericit: Intr-o relatie in care o persoana nu obtine atat de mult sex cat isi doreste isi va exprima dezamagirea in fata partenerulu/ei dar, in acelasi timp, va da dovada si de intelegere. „Cuplurile fericite planifica urmatoarea data cand pot fi impreuna. Este ceva de genul <<daca nu facem acum dragoste hai sa decidem cand vom face data viitoare>>. In acest fel rezolva problema ca o echipa”, a punctat Greer.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/05/2021