Cand te indragostesti, iti doresti ca persoana iubita sa iti fie alaturi pentru totdeauna. Te vezi imbatranind impreuna intr-o relatie de dragoste ca-n povesti. Si nu e nimic rau in asta, insa lucrurile nu sunt intotdeauna atat de idilice.
Iata 3 chestiuni foarte importante pe care ar trebui sa le stii inainte de casatorie.
1. Casatoria nu inseamna neaparat „si au trait fericiti pana la adanci batraneti”
Trebuie sa o recunoastem, cu totii ne mai enervam pe partenerii de viata. Au si ei nevoile lor, iar uneori aceste nevoi se suprapun cu ale noastre. Moment in care avem tendinta, umana de altfel, de a deveni incapatanati si egoisti si astfel, sa ignoram partenerii. Scopul casatoriei nu ar trebui sa fie fericirea, in sine. Desi fericirea este unul dintre rezultatele unei casnicii reusite (la care toata lumea viseaza), casatoria nu ar trebui sa aiba ca obiectiv fericirea, ci implinirea cuplului, dar si a fiecarui partener din cuplu. Intr-o casnicie, discutiile care mai apar n-ar trebui sa fie vazute ca motive de nefericire, ci ca mijloace de evolutie personala, experiente care ne fac pe fiecare dintre noi sa crestem. Aduse la suprafata, micile hibe din cuplu pot contribui la intarirea relatiei, mai ales daca frictiunile nu sunt luate personal, iar ambii parteneri sunt deschisi la rezolvarea lor.
2. Cu cat dai mai mult cu atat primesti mai mult
Cu totii suntem angrenati intr-un sistem in care banii sunt prioritari. Daca nu ai bani, nu ai libertate de miscare, nu-ti poti indeplini visele, nu poti merge in vacantele pe care ti le doresti etc. Ca sa ai bani trebuie sa ai o cariera. Ca sa ai o cariera, trebuie sa muncesti. Iar ca sa muncesti, trebuie sa pui sotul/sotia pe planul doi. Cel putin acestea sunt credintele majoritatii oamenilor. Numai ca, trecand familia pe planul doi, partenerul de viata se va simti abandonat, ba mai mult poate cauta ceea ce-i lipseste in alta parte. Discutiile in contradictoriu, neconstructive, care nu vor duce nicaieri, vor secatui energia fiecaruia, iar la birou nimeni nu va mai avea puterea de a-si duce sarcinile la capat, drept pentru care va munci peste program, isi va ignora si mai mult partenerul si tot asa. Un cerc vicios care nu va face nimanui bine. Daca insa, familia va fi pe primul lor, partenerul de viata nu se va mai simti neglijat, nu se va consuma energie inutil, ci va fi folosita in scopuri construtive, de dezvoltare personala, de evolutie spirituala. Iar partenerul de viata poate deveni un real sprijin, prin incurajarile si ideile lui, pentru dezvoltarea profesionala. Nu trebuie sa-ti pui sotul sau sotia in competitie cu munca ta, ci sa-l transformi in coechipier. Vei vedea treptat ca, in cansnicie, cu cat dai mai mult, cu atat vei primi mai mult. Iar acest principiu poate fi aplicat in orice alt domeniu din viata ta.
3. Casnicia poate schimba lumea
John Medina, biolog si autorul cartii „Brain Rules” (Creierul face legea), le vorbeste deseori barbatilor despre „meseria de tata”. Speriati de aceasta noua etapa din viata lor, barbatii vor sa afle care este cel mai bun lucru pe care un tata il poate face pentru copiii lui. Raspunsul sau i-a surprins pe toti: „Mergi acasa si iubeste-ti sotia!”. Un mariaj armonios creeaza parinti echilibrati. Parintii echilibrati cresc copiii sanatosi. Atunci cand se dezvolta intr-un mediu familial stabil, inconjurat de iubire si modele pozitive, un copil devenit adult va urma acelasi comportament in casnicia lui. Perpetuand aceste reguli, lumea poate deveni mai buna, de la o generatie la alta.
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici