Shop
Ultimele 100 de articole

13 reguli pentru cuplurile casatorite. Sfaturi de la sexologi

19 septembrie 2018, , Vizualizări:
reguli cupluri casatorite

Sunt momente in viata unui cuplu cand momentele intime incep sa se rareasca. Motivele sunt diverse. Fie sunt prea ocupati, fie sunt prea obositi. Asa ajung sa treaca luni in sir fara sa mai faca dragoste. Desi ei se iubesc, ajung sa se instraineze.

 

Iata 13 reguli pentru cuplurile casatorite, primite de la psihologi, terapeuti de cuplu si sexologi.

 

1. Intotdeauna cauta oportunitatea de a transforma „Eu” in „Noi”

Asculta-l pe psihologul Gary Lewandowski Jr. de la Universitatea Monmouth care sustine ca „Studiile au aratat ca persoanele care se vad ca jumatatea unui intreg au o relatie de cuplu mai buna.” Ceea ce inseamna ca totul se rezuma la echipa si nu la membrii individuali.

 

 

2. Raspunde pozitiv si la vestile proaste

Sotia ta primeste noi responsabilitati la birou. Cum reactionezi? Pasiv („Ce dragut! Ce avem la cina?”), distructiv („Mai putin timp pentru mine, nu-i asa”) ori, activ si constructiv („Super, sa sarbatorim!”)?.

Potrivit psihologului Shelly Gable raspunsurile pozitive iti reasigura sotia ca esti alaturi de ea chiar si atunci cand vestile sunt negative.

 

 

3. Iesiti la un film in oras! Apoi discutati

Ronald Rogge, profesor la Universitatea Rochester a urmarit timp de trei ani 174 de cupluri. Unele dintre ele au primit consiliere traditionala, altele nu au primit nicio atentie, in vreme ce un grup diferit a fost sfatuit sa priveasca filme despre relatiile de cuplu, iar dupa aceea sa discute pe seama lor. Atat consilierea cat si peliculele au redus rata divorturilor la jumatate.

 

 

4. Doar in filme exista relatia de cuplu perfecta

In viata reala exista si probleme difera doar modul in care sunt abordate si rezolvate

 

 

5. Autonomia este buna intr-o relatie

Niciunul dintre voi nu ar trebui sa se simta vinovat ori obligat sa traiasca viata asa cum o faceti. Cercetatorii de la Universitatea din Houston au descoperit ca membri cuplurilor care se simt autonomi si nu prinsi intr-o capcana sunt mai putin defensivi si mai intelegatori in timpul unor dispute.

 

 

6. Nu ridica vocea in timpul disputelor

Vei fi surprins sa afli ca procedand astfel amandoi veti fi mai rezonabili

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.