10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra
Cand vine vorba de multitudinea de metode de contraceptie, poti fi foarte confuza. Care sunt pilulele contraceptive potrivite pentru tine? Care este cea mai eficace metoda de contraceptie? Multe intrebari cu multe variante de raspuns?
Iata cateva dintre cele mai des utilizate metode de contraceptie si ce plusuri si minusuri au fiecare.
1. Pilulele contraceptive combinate
Pro: Sunt 99% eficiente in protejarea impotriva unei sarcini nedorite, daca sunt luate in jurul aceleiasi ore. Sunt utile si in reglarea ciclului menstrual si in diminuarea bufeurilor.
Contra: Nu sunt recomandate fumatoarelor si femeilor peste 35 de ani. Estrogenul poate duce la aparitia cheagurilor de sange. Daca suferi de migrene, ar fi bine sa renunti la aceste pilule intrucat pot da dureri foarte mari de cap.
5 metode naturale de contraceptie. Afla cat de bune sunt!
2. Pilulele contraceptive doar cu progestative
Pro: Aceasta pilula nu contine estrogen si este mai sigura pentru fumatoare, diabetice si persoanele cardiace. De asemenea, poate fi folosita de mamele care alapteaza, intrucat nu reduce cantitatea de lapte.
Contra: Ar fi bine sa o eviti daca esti sigura ca nu o poti lua fix la aceeasi ora, in fiecare zi. Daca ai intarziat sa o iei mai mult de 3 ore, foloseste si alte metode contraceptive.
3. Inelul vaginal
Pro: Inelul este realizat din plastic flexibil care elibereaza estrogen si progestativ, exact ca o pilula contraceptiva. Se introduce in vagin pentru 3 saptamani, apoi o saptamana se scoate pentru a avea ciclu normal.
Contra: Inelul nu ar trebui folosit de femeile fumatoare, de cele care au probleme cu coagularea sangelui sau cele care au cancer.
Pastila de a doua zi. Cand trebuie sa treci la “planul B” de contraceptie
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 2 3 4
Imagine de Gabriela Sanda de la Pixabay