Casnicia poate fi o adevarata provocare atunci cand lucrurile merg in directia contrara a ceea ce ne dorim sau cand partenerul/a are o alta viziune asupra a ceea ce inseamna o relatie pe termen lung. Atunci cand nu intelegem ce inseamna normal este usor sa presupunem ca ceva nu este in regula cu noi, iubitul/a sau relatia noastra. Si de aici pana la desparire sau divort nu mai este decat un pas. Iata 10 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre cum e sa fii casatorit si care te pot ajuta sa intelegi ce este normal (sau chiar necesar) pentru ca o casnicie sa dureze.
1. Casatoria nu te completeaza
In ciuda credintelor populare care vorbesc de „gasirea alesului/ei” sau „a jumatatii perfecte”, un mariaj sanatos consta in doua persoane intregi care decid sa creezi un al treilea corp, casnicia lor. Cu alte cuvinte unu plus unu nu fac unul si nici macar doi, ci trei. Esti singur/a responsabil/a pentru propria viata in vreme ce partenerul/a este pentru a sa.
2. Nu vei fi mereu atras/a de partenerul/a tau/a
Adesea, oamenii intra in panica atunci cand isi dau seama ca in relatia lor a aparut lipsa de atractie intre ei. Oamenii traiesc o perioada in care se sugereaza ideea ca daca nu esti atras de partenerul/a tau/a atunci te afli in compania persoanei nepotrivite. Insa nu acestea este adevarul. Ne putem privi iubitul/a in diferite lumini de la elegantul/a care merge la o petrecere simandicoasa sau cand se ridica de pe toaleta. Chiar si in timpul unei zile sau unei ore atractia poate suferi fluctuatii, iar acest lucru este perfect normal. Stiind lucrul acesta nu te vei lasa cuprins/a de anxietate si sa fii macinat de intrebarea „Ce nu merge in relatia noastra?”.
Citeste si: Ce greseli grave fac cuplurile proaspat casatorite
3. Nu-ti vei placea de fiecare data sotul/ia
Glumele lui te vor scoate din minti, la un moment dat. Zgomotele pe care le face cand ea rade ti se pot parea enervante. Este normal sa se intample asta atunci cand petreci mult timp cu cineva. Acceptam acest lucru cand este vorba despre prieteni si familie insa n-o facem cand este vorba despre partenerul/a de viata.
4. Sa fii indragostit/a este doar un stadiu al unei relatii pe termen lung care nu dureaza prea mult
Modelul romantic sustine ca: „V-ati intalnit, v-ati indragostit si ati trait fericiti pana la adanci batraneti”. Ceea ce lipseste din acest scenariu terminarea indragostelii. Insa acest lucru nu trebuie in mod neaparat sa duca la ruperea relatiei. Pana la urma, abia dupa ce nu mai esti indragostit/a incepi cu adevarat sa intelegi ce inseamna dragostea.
5. Dragostea poate creste odata cu trecerea timpului si cu efort
Am crescut cu ideea gresita ca ori esti indragostit ori nu esti, iar intre cele doua granite nu exista nimic. In plus credem ca dragostea este cuantificabila, ceea ce inseamna ca poate fi masurata: „Iti iubesti sotul/ia suficient?” – si ca tot ce primesti la inceput cu asta ramai. Adevarul este insa ca adevarata dragoste creste odata cu trecerea timpului. Dragostea la inceput arata ca o gradina goala care necesita atentie si grija. Atunci cand este ingrijita, insamantata si udata plantele vor inflori mereu.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie