O mancare gustoara tine de cele mai multe ori de ingredientele folosite. Daca va place sa gatiti nu ar trebui sa va lipseasca din bucatarie urmatoarele condimente esentiale:
10. Busuiocul
Busuiocul este o planta aromatica si racoritoare cu sute de specii identificate prin lume. In mod obisnuit, se recomanda ca busuiocul sa fie folosit in stare proaspata. In cazul retetelor culinare de mancaruri preparate termic, adaugarea busuiocului se face de obicei, la finalul prepararii pentru a nu i se distruge aroma.
9. Patrunjelul
Radacina de patrunjel se foloseste cel mai adesea ca ingredient al supelor sau al salatelor. Frunzele lui aromatice, frumos mirositoare sunt o decoratie estetica si un condiment foarte popular si ocupa un loc important, alaturi de alte mirodenii, in bucatarie. Patrunjelul este cunoscut in lumea intreaga, apreciat de multe bucatarii, printre altele de catre cea italiana, franceza sau araba.
8. Frunzele de dafin
Dafinul este folosit mai ales sub forma de frunze, atat in forma uscata, cat si proaspata. Poti folosi frunzele de dafin in pregatirea mancarurilor cu carne de pasare, vita, porc sau peste, insa si in cele cu legume, mai ales in cele in care folosesti fasole sau mazare, boabe sau pastai. De asemenea, ar trebui sa stii ca se combina foarte bine cu cartofi, risotto-uri, crustacee, carne de pasare, rosii sau linte.
Citeste continuarea pe CAPLIMPEDE.RO.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!