Daca ai decis sa-ti redefinesti silueta urmand o dieta disociata, invitatia noastra de a-ti pune sortul de bucatarit te va incanta nespus. Cu aceeasi bucurie o poti accepta si daca pur si simplu vrei sa-ti imbogatesti meniul cu feluri hranitoare, ultrasavuroase si nici prea greu de gatit.
Am selectat patru retete pe cat de simple, pe atat de gustoase de salate potrivite in cadrul dietelor disociate. Prima e pentru ziua de proteine, cea de-a doua pentru ziua de amidon, a treia e pentru ziua de carbohidrati si ultima e pentru ziua de vitamine.
Salata de ton cu oua
Ingrediente: 3 oua fierte tare; 2 linguri de crema de branza cu 0,1% grasime; 2 fire de ceapa verde sau cateva de chives; 1 lingurita de mustar boabe; 1 conserva de ton in suc propriu; sare, piper si pudra de chilly, dupa gust.
Mod de preparare: ouale se curata de coaja si se taie cubulete; peste ele adaugam ceapa tocata marunt, crema de branza, mustarul, tonul bine scurs si condimentele; compozitia se omogenizeaza si se consuma pe pat de frunze de salata verde sau rucola. Pentru o prezentare mai imbietoare, poti pune si presa salata in interiorul unui inel metalic. Cantitatile sunt suficiente pentru doua portii.
Prezenta uleiului in salate are un rol esential. Pe langa faptul ca el insusi este o sursa generoasa de vitamine, acesta ajuta la absorbtia vitaminelor liposolubile din compozitia celorlalte ingrediente.