Vegetarienii au inceput din ce in ce mai mult sa consume caju, pentru ca inlocuieste cu succes smantana si alte produse lactate.
Se poate spune chiar ca incepe sa se lupte cu sanse mari la un loc de cinste pe mese alaturi de omniprezentele alune cu sare si fistic. Gustul sau foarte placut dar si calitatile sale de a inlocui cu succes smantana, si alte produse lactate, au adus caju in atentia vegetarienilor dar si a celor care doresc putina varietate si vor sa incerce ceva nou si delicios.
Pentru cine nu stie, caju este o nuca care creste in mod ciudat in afara unui fruct (asemanator marului). Gustul puternic astringent al fructului nu este pe placul multor consumatori din vest asa ca nuca primeste toata atentia. Nu insa si pentru localnicii din zona , care de multe ori prefera fructul pe care il folosesc in diferite preparate.
Original din America de sud, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Cea mai mare tara exportatoare de caju este defapt Nigeria, urmata de India si Coasta de fildes. Un alt lucru interesant este ca desi in termeni culinari caju este considerat a fi o nuca, in termini botanici, caju este de fapt o samanta.
Pentru ca beneficiile sale sa fie din cele mai bune, caju folosit trebuie sa fie crud, organic, netratat.
7. Caju previne cancerul
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au deminstrat de asemenea ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi.
Citeste continuarea pe CapLimpede.ro.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?