Ulei de cocos – Miracolul din bucatarie: Utilizari neasteptate, beneficii pentru sanatate
Imbunatateste absorbtia nutrientilor
Adauga ulei de cocos la smoothies pentru a face nutrientii din fructe si legume mai usor de absorbit si a echilibra nivelul zaharului din sange. Daca mananci legume preparate la aburi, toarna peste ele ulei de cocos si sare de mare astfel incat vitaminele solubile sa fie si mai eficace.
Ulei de cocos – Mai multa energie si imbunatateste metabolismul
Acizii grasi cu lant mediu din uleiul de cocos sustin eliberarea treptata a energiei si, de asemenea, ajuta la imbunatatirea metabolismului si creste arderea grasimilor. Acesti acizi grasi nu sunt stocati in corp sub forma de grasime ei sunt utilizati imediat de catre ficat ca sursa de energie.
Ulei de cocos- Creste satietatea
Inainte de masa inghide o lingura de ulei de cocos pentru a te simti mai satul. Acest lucru se intampla datorita modului in care grasimile sunt metabolizate de organism.
Echilibreaza hormonii
Uleiul de cocos este o grasime sanatoasa care le ofera glandelor suprarenale si tiroidei substantele de care au nevoie pentru a echilibra hormonii.
Echilibreaza nivelul zaharului din sange
Un studiu pe animale publicat in “Indian Journal of Pharmacology” a descoperit ca o dieta cu suplimente cu ulei de cocos duce la imbunatatire a tolerantei la glucoza, ca si o descrestere a nivelului de colesterol. Oamenii de stiinta considera ca aceste efecte benefice ale uleiului de cocos se datoreaza acidului lauric.
Imbunatateste functiile creierului
Studiile au aratat efectul extraordinar pe care uleiul de cocos il are asupra sanatatii creierului. Tocmai de aceea, a inceput sa fie folosit in tratarea persoanelor care sufera de Alzheimer. In plus, imbunatateste ascutimea mintii, iar persoanele care il folosesc sunt mai alerti.
Trateaza gatul inflamat
“Batranul”ceai cu miere si lamaie poate fi dat uitarii. O lingura de ulei de cocos este la fel de benefic pentru gatul inflamat.