Shop
Ultimele 100 de articole

Turmericul, „elixirul tinereții”

26 mai 2017, , Vizualizări:

Condiment mai puțin cunoscut la noi, turmericul are multiple întrebuințări nu doar în bucătărie, ci și ca leac. Este considerat a fi un adevărat „elixir al tinereții”. Citește mai mult despre cum îl poți folosi și tu!

E indicat în răceli și gripe pentru că reduce febra, calmează durerile de gât, fluidifi că secrețiile bronhice, are proprietăți antibiotice și antivirale. În plus, e un bun antiinflamator și antioxidant. Stimulează digestia, favorizând secreția biliară și evacuarea ei. Îmbunătățește circulația sangvină și previne formarea cheagurilor. Ca urmare, e eficient ca adjuvant în tratarea aterosclerozei. Crește mobilitatea articulațiilor și a tendoanelor.

Antialergic eficient

Curcumina, principala sub s tanță pe care o conține ră dă cina de turmeric, inhibă producția de histamină și poate potoli reacțiile alergice. E in di cată celor care au alergii cuta na te, respiratorii sau astm bron șic pe fond alergic. Un studiu publicat în Statele Unite arată și că substanța mai sus menționată poate crește du rata de viață. Această calitate e atribuită în primul rând proprie tăților sale antioxidante și anti mi crobiene.

Luptă împotriva cancerului

Pe de altă parte, condimentul pare a fi unul dintre cele mai bune care pot lupta împotriva tu morilor. Curcumina determină distrugerea celulelor canceri gene și inhibă procesul de for mare a unora noi. Totuși, cei care au această boală cumplită ar fi bine să ceară părerea unui specialist și să folosească tratamentele naturale în pa ra lel cu cele recomandate de medic. Alte studii au documen tat proprietățile puternice anti in fl amatoare ale pudrei de turmeric.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.