Tratamente naturiste. Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tratamente naturiste. Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Tratamente naturiste. Oul, uzină de energie nutrițională. 5 mituri despre acest aliment controversat

Știi foarte bine că multe alimente pot fi considerate vectori principali în diferite tratamente naturiste. Dar, uneori, despre astfel de alimente circulă și tot felul de mituri, unele adevărate, altele false.

Despre ouă s-au spus multe lucruri, făcând din acest aliment un subiect de controversă. Drept urmare, mulți au început să evite ouăle și să le înlocuiască cu alte alimente.
Încă persistă mitul conform căruia consumul a mai mult de două ouă pe săptămână are efecte nefaste asupra organismului, contribuind la creșterea cantității de colesterol din sânge.

Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge. Un studiu recent a arătat că ouăle ajută, în primul rând, la creșterea nivelului”colesterolului bun” şi consumul de ouă nu este asociat în niciun fel cu riscul de boli de inimă.

Nutruţioniştii britanici spun că oamenii pot consuma câte ouă doresc, atât timp cât au o dietă sănătoasă şi echilibrată. Nu există o limită superioară decât pentru persoanele în a căror familie s-au înregistrat cazuri frecvente de niveluri crescute ale colesterolului.

În ciuda miturilor care au circulat și încă circulă cu privire la ouă, trebuie să știți că acestea se numără printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Consumul de ouă nu cauzează boli de inimă iar cele fierte, consumate la micul dejun vin în ajutorul celor ce vor să slăbească. Studiile au relevat, de asemenea, faptul că ouăle contribuie și la protecția ochilor, deoarece organismul îşi „procură” din acest aliment unii antioxidanți esențiali.

Consumul ouălelor prezintă multe avantaje: sunt sățioase, conțin proteine și grăsimi de calitate, au luteină și zeaxantină, au vitamine și minerale numeroase, fiind o sursă prețioasă de energie, proteine și nutrienți.

Iată câteva mituri care fac din banalul ou un aliment mai mult decât controversat:

1. Ouăle sunt „uzină de energie nutriţională” – adevărat

În urma modificărilor operate în hrana găinilor, ouăle sunt mai sănătoase în prezent decât în urmă cu 30 de ani. Ouăle din zilele noastre conţin cu 70% mai multă vitamina D şi de două ori mai mult seleniu ca în urmă cu 30 de ani. În multe populaţii, aceste substanţe sunt prezente la un nivel scăzut în organism, iar acest lucru este asociat cu un risc crescut de cancer, maladii cardiovasculare şi infertilitate. Gălbenuşul de ou poate furniza 13 substanţe nutritive esenţiale (vitaminele A, D, E, K, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc).

Află totul despre cum și de ce poți folosi oul în alimentație și tratamente naturiste.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 05/04/2016