Tratamente naturiste. ANGHINAREA – leguma cu proprietăți vindecătoare. 9 motive pentru care trebuie consumată frecvent - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tratamente naturiste. ANGHINAREA – leguma cu proprietăți vindecătoare. 9 motive pentru care trebuie consumată frecvent

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Tratamente naturiste. ANGHINAREA – leguma cu proprietăți vindecătoare. 9 motive pentru care trebuie consumată frecvent

Căutăm adesea să apelăm la tratamente naturiste, care să ne vindece sau se amelioreze o stare de sănătate precară, iar alimentația sănătoasă este probabil una dintre cele mai comune forme de tratamente naturiste. Cunoscută și utilizată inițial ca plantă ornamentală, anghinarea a devenit din ce în ce mai cunoscută și consumată în zilele noastre, atât pentru proprietățile sale gastronomice, cât, mai ales, pentru cele medicinale, care aduc o serie de beneficii sănătății.

Denumită popular „darul Sfintei Marii”, anghinarea este o plantă iubitoare de soare şi de căldură, crescând doar în zonele sudice ale ţării noastre, unde a fost adusă cu secole în urmă, din regiunea mediteraneană.

Având în componență o mare varietate de antioxidanţi (cum sunt compuşii fenolici şi antocianii), această plantă acționează foarte puternic, producând efecte vindecătoare în ceea ce privește diareea cronică, dar și în tratarea diabetului, hemoroizilor, vomismentelor și migrenelor. Sucul de aghinare are rol în vindecarea constipației iar ceaiul de anghinare ajută în cazul afecțiunilor ficatului sau a reumatismului.
Anghinarea este o importantă sursă de fibre alimentare, aproximativ 4,7g / 100g. Fibrele din această legumă diminuează riscul apariţiei cancerului de colon şi permit atingerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate.

De asemenea, anghinarea este bogată în vitamine şi minerale esenţiale pentru menţinerea sănătăţii. Conţine vitamina C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A şi este bogată în calciu, fier, potasiu, fosfor şi iod. Anghinarea este un aliment alcalinizant, altfel spus el favorizează diminuarea efectelor negative ale alimentelor acidifiante, cum este carnea.

Beneficiile anghinarelor pentru sănătate

 

1. Stabilizează nivelul de glicemiei în sânge.
Cantitatea importantă de fibre substituie nevoia organismului de carbohidrați, așadar anghinarele au un index glicemic scăzut. Același aliment controlează eficient apetitul, prin cele 3-4 grame de proteine și mai puțin de un gram de grăsimi.

 

2. Reglează tranzitul intestinal
Cercetările au demonstrat că anghinarea are un bogat conţinut de inulină, substanță care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului şi magneziului în organism. Planta este un diuretic natural și stimulează digestia. În prezent, medicii nutritioniști recomandă anghinarea pentru tratarea sindromului de colon iritabil.

Citește mai multe pe ANTENA SATELOR despre ANGHINARE și despre calitățile ei care o recomandă drept unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste.

Data articol: 18/11/2015