6. Luteina (81 mcg)
Luteina este un antioxidant puternic care ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor oculare, protejeaza sanatatea pielii si reduce riscul macularii degenerative.
7. Magneziu (9.0 mg/2% DZ per portie)
Un mineral esential care ajuta la mentinera mai multor functii ale corpului: relaxarea/incordarea muschilor, productia si transportul energiei in organism.
8. Vitamina C (2.6 mg/4% DZ per portie)
Un antioxidant puternic cu rol in blocarea radicalilor liberi, vitamina C ajuta si la transformarea alimentelor in energie. Vitamina C ajuta la refacerea tesuturilor, la formarea colagenului.
9. Vitamina B6 (0.086 mg/4% DZ per portie)
Organismul nu poate stoca aceasta vitamina, ceea ce inseamna ca tot timpul este nevoie de un aport de vitamina B6. Aceasta vitamina ajuta sistemul imunitar sa produca anticorpi. De asemenea, vitamina B6 ajuta la buna functionare a sistemului nervos si la formarea globulelor rosii. Organismul foloseste vitamina B6 la sinteza proteinelor. Cu cat mananci mai multe proteine, cu atat ai nevoie de mai multa vitamina B6.
Curiozitati despre avocado
– exista, in lume, peste 500 soiuri de avocado.
– California este cel mai mare producator din Statele Unite
– Mexic este cel mai mare producator la nivel mondial
– avocado se cultiva in state precum: Florida, Hawaii, Africa de Sud, Chile, Israel, Argentina, Chile, Peru, Noua Zeelanda, Australia.
– cel mai des utilizat preparat din avocado este guacamole.
Iata aici cateva retete de guacamole.
Citeste continuarea: 1 2