Top 10 retete traditionale romanesti de Craciun
Retete traditionale romanesti: Friptura de porc / pui

Imagine de Hans Braxmeier de la Pixabay
Ingrediente Friptura de porc si vita la cuptor
-3buc carne vita
-3buc carne porc
-1/2 ceasa ulei
-5 felii lamaie
-2 catei usturoi
-1 pahar vin alb
-apa
-sare
-1 ceasca bulion
Mod de preparare Friptura de porc si vita la cuptor
Se lasa carnea in bait (apa, vin, usturoi taiat felii,sare) timp de 5 ore. Cand este gata se unge un vas yena cu ulei si se aseaza bucatile de carne si feliile de lamaie. Se completeaza cu apa cat sa acopere carnea. Se lasa la cuptor, la foc mic cca. 5 ore avand grija sa se completeze cu apa si sa se intoarca carnea din cand in cand. Cand este aproape gata se pune bulionul si se mai lasa cca. 20min. Se serveste cu cartofi natur si gogosari la otet sau orice salata va place.
Ingrediente Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor
pui mare
cartofi
500 g suc de rosii
sare, piper, rozmarin dupa gust
1 pahar vin rosu
Mod de preparare Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor
Puiul se portioneaza, se spala, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, rozmarin si se pune intr-o tava intinsa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie bucati si se pun in tava langa pui. Se acopera cu apa si se introduce tava in cuptor! Dupa jumatate de ora se toarna sucul de rosii si paharul cu vin. Se lasa la cuptor pana scade zeama si pana cand sunt patrunse bine. Serviti cu placere!
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5
