Luna octombrie ne incanta cu o varietate de fructe si legume bogate in vitamine. Ne vom bucura inca mere, pere, prune, struguri, din luna trecuta, dar vin puternic din urma alimente specific lunii octombrie.
1. Dovleac – bun pentru inima si ochi
Dovleacul este primul lucru care iti vine in minte atunci cand spui alimente de toamna si mai ales, de octombrie. Poate si datorita faptului ca este asociat cu Halloween-ul. Dincolo de gustul delicios, dovleacul ofera protectie impotriva bolilor de inima. In plus are grija si de ochii tai. Responsabile pentru aceste lucruri sunt carotenoidele pe care le contine dovleacul si care ii confera culoarea portocalie. Organismul transforma aceste substante intr-un tip de Vitamina A, care protejeaza organismul.
2. Sflecla rosie – impotriva cancerului de colon
Sfecla rosie este foarte versatila si poate fi folosita atat in salate, cat si in smoothie-uri. De asemenea, sfecla coapta in cuptor este delicioasa. Dar nu numai gustul o recomanda pentru a fi integrata in dieta, ci si beneficiile pentru sanatate. Sfecla contine acid folic, o vitamina din grupa B care ajuta la regenerarea orgaismului, dar si magneziu, sodiu, potasiu si vitamina C. De asemenea, este bogata in carbohidrati care confera energie. Sfecla rosie protejeaza impotriva canceurlui de colon.
Citeste si: 5 alimente-minune ale toamnei pe care le mananci rar sau deloc
3. Broccoli – pentru intarirea sistemului imunitar si nervos
Desi poti lua de la supermarket broccoli in fiecare anotimp, toamna este mai imbietor ca oricand sa-l consumi. Beneficiile acestui crucifer nu sunt deloc de neglijat. Broccoli faciliteaza digestia gratie fibrelor. Intareste sistemul imunitar, gratie continutului de vitamina C, zinc si seleniu. Imbunatateste vederea datorita continutului de luteina si vitamina A. Vitaminele si antioxidantii intarzie imbatranirea si sustine sanatatea sistemului nervos.
4. Varza de Bruxelles – pentru detoxifierea ficatului
Ca si broccoli, varza de Bruxelles este mai pretentioasa la gatit, dar beneficiile pentru sanatate nu sunt deloc de neglijat. Calitatile sale nutritionale contribuie la prevenirea si tratarea bolilor inflamatorii, la detoxifierea ficatului, la facilitarea digestiei si la reducerea riscului de a dezvolta boli cardiovasculare. Varza de Bruxelles are un continut ridicat de vitamina C, vitamina K, antioxidanti, fibre si minerale care intaresc sistemul imunitar, faciliteaza tranzitul intestinal, mentin sanatatea creierului. Acidul folic din varza de Bruxelles este excelent pentru femeile insarcinate.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie