Top 5 condimente pe care le folosesti de sarbatori. Afla ce beneficii au pentru sanatate!
In general, in timpul sarbatorilor de iarna, multi oameni ajung sa exagereze cu consumul de mancare si bautura, ceea ce nu este deloc benefic pentru sanatate. Acesta este, de altfel, si motivul pentru care o multime de persoane ajung la spital.
Iata ce beneficii pentru sanatate au urmatoarele 5 condimente, cele mai utilizitate de sarbatori.
Scortisoara
Scortisoara are o multime de beneficii pentru sanatate. Potrivit mai multor studii pe acest subiect, scortisoara scade nivelul zaharului din sange, in cazul bolnavilor de diabet de tip 2 si de asemenea reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor.
Ghimbir
S-a demonstrat stiintific ca o ceasca de ceai de ghimbir face minuni in cazul unui stomac deranjat si, totodata, calmeaza raul de masina si ameteala. In acelasi timp, ghimbirul este eficace in cazul migrenelor si al durerilor de cap, ba mai mult poate preveni cancerul ovarian. Mai mult, ghimbirul este un excelent calmant pentru durerile si umflaturile cauzate de artrita.
Citeste si: Cum faci friptura perfecta. Sfaturi practice pentru gospodine
Miez de nuca
Miezul de nuca poate regla functionarea tractului gastro-intestinal si, in plus, te ajuta sa dormi. De asemenea, miezul de nuca are proprietati anti-inflamatorii, ceea mestecatul acestui produs are efecte pozitive pentru gingii.
Cuisoare
Jumatate de lingura de cuisoare are mai multi antioxidanti decat o jumatate de ceasca de afine si merisoare. Cuisoarele contin si eugenol, un compus activ, care actioneaza ca un antiinflamator.
Menta
Consuma menta iar stomacul tau iti va multumi pentru asta. Totodata menta calmeaza durerile de cap si alina simptomele colonului iritabil. Ai mare grija daca te confrunti cu arsuri gastice intrucat menta nu face decat sa accentueze neplacerile.
Sursa: Huffingtonpost.com
Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay