3. Foloseste uleiul de masline, fara sa ai teama de colesterol
Acesta contine un mix de antioxidanti care scad colesterolul rau (LDL), insa nu are nici un efect asupra celui bun (HDL). Doctorii recomanda 2 linguri pe zi, de ulei de masline, in locul grasimilor nesanatoase pe care le consumai inainte. Inima ta sigur iti va multumi. Poti sa inlocuiesti si untul cu acest produs mult mai sanatos. De asemenea, poti utiliza uleiul pentru asezonarea legumelor favorite ori pe post de dresing in salate, alaturi de otet.
Atentie insa, uleiul de masline este bogat in calorii, de aceea nu trebuie consumat in cantitati industriale!
Pentru a beneficia de toate efectele pe care le are uleiul de masline in scaderea colesterolului rau, trebuie sa alegi uleiul extravirgin, care este mai putin procesat si contine mai multi antioxidanti benefici inimii.
Totodata tine minte, ca sticlele care au pe eticheta cuvantul light, indica faptul ca uleiul este trecut prin mai multe procese tehnice decat cel extravirgin sau virgin si este mai deschis la culoare, dar nu mai sarac in grasimi. (Sursa: mayoclinic.com)
Stiai ca dieta alcalina este singura care te poate ajuta sa tii boala la distanta, sa scapi de problemele de colesterol si altele derivate dintr-o alimentatie prea acida? Afla totul despre dieta alcalina din acest ghid editat de Sfatulparintilor.ro si primesti bonus si 50 retete sanatoase. Detalii aici.