2. Pestele scade nivelul colesterolului, cat ai zice peste
Adauga in meniul saptamanal pestele. Specialistii in nutritie recomanda pestele ca un inlocuitor mult mai sanatos al carnii. Datorita continutului bogat in omega 3, consumul de peste ajuta la scaderea presiunii sangelui si scade riscul dezvoltarii unor cheaguri de sange. In plus, uleiul de peste sau acidul gras omega 3 este indicat si in cazul oamenilor care au suferit deja un infarct, intrucat reduce riscul mortii subite.
Doctorii recomanda ca pestele sa fie consumat cel putin de 2 ori pe saptamana.
Cel mai ridicat nivel de omega 3 se gasete in urmatorii pesti: macrou, pastrav, hering, sardine, ton alb si somon.
Cele mai bune optiuni pentru pregatirea pestelui sunt: fierberea si gratarul.
Doar astfel va fi evitata adaugarea in mancare a unor grasimi nesanatoase. In cazul in care nu esti un iubitor al pestelui, poti obtine necesarul de omega 3 din suplimentele alimentare. Insa in acest caz, vei fi vaduvit de alti nutrienti importanti, precum seleniu, care se gaseste in carnea de peste. Daca te hotarasti sa folosesti suplimentele alimentare, ai grija la meniul zilnic: multe legume si carne slaba.
Stiai ca dieta alcalina este singura care te poate ajuta sa tii boala la distanta, sa scapi de problemele de colesterol si altele derivate dintr-o alimentatie prea acida? Afla totul despre dieta alcalina din acest ghid editat de Sfatulparintilor.ro si primesti bonus si 50 retete sanatoase. Detalii aici.