Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani - Pagina 4 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani

inghetata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

 

  1. Supa Minestrone

minestrone - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Supa Minestrone inseamna “supa din mai multe ingrediente”. Se prepara, de obicei, vara, cu legume proaspete, paste si orez. Se poate servi atat rece, cat si calda.

Pentru a o prepara ai nevoie de:

– 2,5 litri de apa

– 200 g mazare uscata

– 100 g orez

– 4 rosii

– 2 cartofi

– 1 ceapa

– 2 zucchini

– 1 ceapa

– 1 morcov

– ½ capatana de varza

– 200-300 g fasole uscata

– 3 linguri de ulei de masline

– condimente (oregano, busuioc etc.)

 

Mod de preparare

Se taie varza fasii, zucchini, cartofii, morcovii si rosiile cubulete. Ceapa se taie rondele si se caleste.

Se fierbe apa, apoi se adauga legumele (mai putin ceapa si mazarea). Se lasa la foc o ora, o ora si jumatate. Apoi se adauga ceapa, orezul spalat si mazarea. Se lasa pe foc pana toate ingredientele sunt fierte.

Inainte de servire se presara branza rasa.

 

 

  1. Frittata

frittata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Frittata este o omleta traditionala italiana cu legume si cascaval (ricotta ori parmezan). De obicei, frittata este pusa pe plita si apoi bagata la cuptor. Este un mic dejun pur si simplu perfect.

Pentru a o prepara ai nevoie de:

– 6 oua

– ¼ ceasca de smantana

– 2-3 carnaciori mici

– 6-7 rosii cherry

– ½ pachet de ricotta

– patrunjel/marar tocat marunt

– 2 linguri de ulei de masline

– sare si pipier

– busuioc pentru a decora omleta.

 

Mod de preparare

Bate ouale cu smantana, sare si piper. Apoi adauga verdeturile. Incalzeste o tigaie, adauga o lingura de ulei de masline. Frige carnaciorii pe ambele parti. Cand se inmoaie, da-i pe jumatate cu ajutorul unei spatule de lemn. Continua sa ii frigi pana sunt gata. Adauga si restul de ulei de masline in tigaie, rastoarna amestecul de oua. Deasupra imprastie feliile de rosii, bucatile de ricotta si o parte dintre carnaciori. Tine frittata la cuptor timp de 20-25 de minute. Cand este gata, lasa preparatul sa se raceasca pentru 5 minute. Presara deasupra busuioc.

 

Sursa: brightside.me

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 10/03/2017