Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani - Pagina 3 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Top 10 cele mai iubite mancaruri italiane de catre romani

inghetata - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

 

  1. Tiramisu

tiramisu - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Un desert uimitor cu cafea si mascarpone.

Pentru a-l prepara ai nevoie de:

– 500 g mascarpone

– 4 oua

– 5 linguri de zahar pudra

– 300 ml expresso strong

– 1 pahar de coniac, rom sau Amaretto (doar cateva linguri)

– 200 g piscoturi

– pudra de cacao sau ciocolata neagra pentru decor.

 

Mod de preparare

Bate albusurile pana se intaresc. Adauga zahar pudra pentru a se intari si mai bine. Freaca galbenusurile cu zahar pudra pana cand se albesc. Adauga mascarpone si amesteca bine cu o furculita mare. Apoi pune albusurile lingura cu lingura si amesteca bine.

Separat amesteca alcoolul cu cafeaua, scufunda piscoturile pentru 5 secunde si asaza-le pe un platou. Intinde crema mascarpone si asaza deasupra al doilea strat de fursecuri scufundate in amestecul de cafea si alcool. Repeta procedeul pana cand se termina fursecurile. Deasupra orneaza cu crema si tine prajitura la frigider 5-6 ore. Cand este gata, orneaza cu ciocolata neagra si cacao.

 

 

  1. Tortellini

tortellini - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Un preparat din aluat nefermentat umplut cu carne, branza si legume.

Pentru a le prepara ai nevoie de:

Aluat

– doua cesti de faina

– 1 galbenus

– 100 ml de apa calda

 

Umplutura

– 200 g spanac (proaspat sau congelat)

– 200 g Ricotta

– 1 ceapa

– ¼ lingurita de sare

 

Sos

– 100 g unt

– 1-2 catei de usturoi

– parmezan

 

 

Mod de preparare

Se prepara umplutura. Daca folosesti spanac proaspat, spala cu atentie, usuca si marunteste-l. Daca spanacul este congelat, dezgheata-l, scurge-l si toaca-l. Incalzeste putin ulei intr-o tigaie, caleste spanacul 7-9 minute, amestecand ocazional. Apoi scoate-l intr-un bol. Toaca ceapa marunt, pune-o in tigaia in care s-a calit spanacul si las-o sa se inmoaie intr-o lingura de ulei de masline, timp de 5 minute. Adauga ricotta si ceapa peste spanac si amesteca.

Separat, umple o oala cu apa, pune sare si fierbe-o la foc mediu. Pentru aluat combina toate ingredientele si framanta-le. Apoi taie aluatul in jumatati in infasoara-le in folie de plastic. Lasa-l la dospit 10-15 minute (cel putin) – este de preferat 30 de minute. Despacheteaza aluatul, intinde-l si taie-l dreptunghiuri, cu cat mai subtiri cu atat mai bine. Pune umplutura pe fiecare dreptunghi si formeaza tortellini dupa marimea dorita. Cand sunt gata toate, pune-le imediat in apa fierbinte cu sare. Cand plutesc deasupra, mai lasa-le sa fiarba 3-4 minute, apoi scoate-le cu strecutatoarea pe o farfurie.

Sosul se prepara amestecand untul cu usturoiul zdrobit. Pune putin in bol, apoi toarna tortellini, iar deasupra pune restul de sos, presara parmezan si decoreaza cu ierburi aromatice.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 10/03/2017