Suntem în plin post, iar în această perioadă, pateul vegetal e o opțiune măcar la micul dejun. Însă e, oare, o opțiune sănătoasă?
Un studiu recent realizat în România pe 23 de tipuri de pateu vegetal de la mai multe branduri a arătat că toate conțin E-uri, de la 3 la 12, în funcție de brand.
Astfel, din cele 23 de produse (SC Scandia Food SRL (Bucegi), Glina SA (Mandy), Orkla Foods România (Ardealul), Carrefour România SA, Auchan România SA, Metro Cash&Carry România SRL (Aro), SC Mega Image SRL (365), 95.65% conțin E407 (sau caragenanul), 91.30% conțin monoglutamatul de sodiu E621) și 69.56% au ascorbat de sodiu (E301).
Cei mai mulți aditivi (12) au Auchan pastă vegetală tartinabilă 200 gr și Bucegi pate vegetal clasic 120 gr.
Per total, 39.13% dintre produsele studiate în cadrul studiului InfoCons au în componență 10 sau mai mulți aditivi alimentari.
La polul opus, cu 3 E-uri, se află Ardealul pate vegetal cu ciuperci 100 gr și Ardealul pate vegetal cu măsline 100 gr.
Vezi mai jos câți aditivi au pateurile de la diferite branduri:
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua