Ti s-a intamplat sa mananci si apoi sa te cuprinda o moleseala si sa nu vezi decat patul? Daca somnul te ia dupa masa, desi esti inca la munca si mai ai o gramada de lucruri de facut, verifica lista de mai jos. S-ar putea sa le fi consumat! Si atunci este recomandat sa le eviti la mijlocul zilei.
Iata 4 alimente care induc somnul.
-
Salata
Fereste-te de salata la pranz. Legumele, fara proteine, te vor lasa fara putere in jurul ore 16:00. Te vei simti obosit si infometat. Evita sa asezonezi salata cu otet sau mustar care contin zahar. Te vei bucura de un plus de energie datoriza zaharului, insa glicemia va scadea brusc, dupa ce se va duce efectul zaharului.
Ce e de facut: Alege o salata din legume care n-au amidon (ciuperci, conopida, ardei gras, legume cu frunze verzi) si adauga proteine (pui, naut) sau carbohidrati (quinoa, soia verde). Acestea se vor digera mai lent si senzatia de satietate va dura mai mult.
Pentru dressing opteaza pentru ulei de masline extravirgin, otet simplu sau zeama de lamaie.
-
Branzeturi si iaurt
Daca la tinerete nu sunt probleme in digerarea produselor lactate, pe masura ce inaintezi in varsta poate sa apara intoleranta la proteinele din branzeturi sau iaurt. De aceea apare si senzatia de oboseala dupa ce le mananci.
Ce e de facut: Daca observi ca obosesti dupa ce mananci lactate, cere sfatul medicului. Elimina tot ce inseamna lactate, apoi adauga unul cate unul pentru a observa ce produs iti face rau.
-
Banane, nuci si seminte
Exista un motiv pentru care bananele se recomanda in cazul crampelor musculare. Sunt bogate in magneziu si ajuta muschii sa se relaxeze. Oamenii care iau suplimente de magneziu dorm mai bine noaptea. Alta sursa de magneziu: migdalele, arahidele si nucile caju. Dozajul care conduce la oboseala depinde de la om la om.
Ce e de facut: Daca nu ai deficit de magneziu, n-ar trebui sa ai probleme. Simptomele deficientei de magneziu sunt: pierderea apetitului, greturi, oboseala, tulburari gastrointestinale (pentru persoanele bolnave de diabet de tip 2).
-
Rasfatul dulce
Rasfatul dulce poate insemna si o oboseala inexplicabila. Surplusul de energie pe care il da zaharul se “topeste” destul de repede si apoi te cuprinde o moleseala careia abia ii poti face fata.
Ce e de facut: Nimeni nu spune sa ii pui pofta in cui definitiv. Insa ai grija sa iti programezi ziua de rasfat intr-o zi in care n-ai intalniri importante, in care trebuie sa fii fresh.
Sursa: oprah.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!