Sucurile fara zahar nu-ti fac bine? Sau chiar te ajuta sa scazi in greutate? Potrivit lui Susan E. Swithers, profesor in stiinte psihologice si neurostiinte si cercetator la Purdue sustine ca ar trebui limitata inghitirea de indulcitori de orice fel. Potrivit studiilor sale, peste 15% dintre copiii din tarile dezvoltate inghit indulcitori artificiali ca de exemplu aspartamul. Iar indulcitorii artificiali par a afecta abilitatea organismului de a gestiona caloriile bazate pe ceva dulce. Oamenii au tendinta de a le consuma in exces chiar si cand este vorba despre bauturi dietetice. In plus, persoanele care consuma indulcitori artificiali prezinta un risc de doua ori mai mare de a dezvolta sindromul metabolic.
Iata cateva dintre problemele de sanatate cauzate de consumul EXCESIV de bauturi dietetice.
- Depresie
Un consum mai mare de patru doze de bauturi dietetice pe zi creste cu 30% riscul de depresie. Pe de alta parte, consumul a patru cesti de cafea pe zi pare a avea un efect de reducere cu 10% a riscului de depresie.
- Afectiuni ale rinichilor
Un studiu realizat la Harvard sustine ca un consum ZILNIC pentru o perioada lunga de timp a bauturilor dietetice scade cu 30% functionarea rinichilor. Cercetarea i-a avut ca subiecti pe oamenii care au consumat bauturi dietetice timp de 20 de ani.
- Diabetul de tip 2 si sindromul metabolic
Un studiu publicat in 2009 in jurnalul Diabetes Care sustine ca un consum zilnic de bauturi dietetice este legat cu un risc cu 36% mai mare de sindrom metabolic si un risc cu 67% de a dezvolta diabet de tip 2.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua