Arsenicul este o substanta toxica ce se gaseste in natura. Oamenii de stiinta au stabilit o legatura directa intre expunerea pe termen lung la arsenic, chiar si la nivel scazut, si dezvoltarea de cancer la vezica, plamani si piele, precum si diabet de tip doi si boli cardiovasculare.
Aproximativ 900 de persoane din New Hampshire au fost investigate pentru a se determina nivelul de arsenic din organismul lor. Participantilor la studiu le-au fost analizate unghiile, tocmai pentru demonstra expunerea pe termen lung la substanta.
Acest lucru inseamna ca dieta poate fi o sursa importanta in ceea ce priveste expunerea pe termen lung la arsenic a oamenilor, in afara de concentratia de arsenic prezenta in apa.
Dintre cele 120 de alimente studiate, patru s-au dovedit a fi surse importante de arsenic: Berea, vinul alb, varza de Bruxelles si pestele cu carne inchisa la culoare (somon, ton, sardine), sustine cercetarea care a fost publicata in Nutrition Journal.
Si totusi, una dintre cele mai mari surse de arsenic din dieta oamenilor este apa. Rezultatul a venit din comparatia dintre nivelul de substanta toxica din apa, dar si din mancare.
Agentia de protectie a mediului (EPA) din SUA limiteaza nivelul de arsenic din apa la 10 micrograme pe litru, insa exista stabilite prea putine limite in ceea ce priveste mancarea.
Citeste continuarea: 1 2