16. Trandafirul
Petalele de trandafir au un gust delicat si dulce, cu aroma cu capsuni si mere verzi. In functie de soi si culoare, trandafirii au note fructate, de menta sau usor condimentate. Toti trandafirii sunt comestibili, insa aroma lor e mai pronuntata la soiurile in culori inchise. Varietatile in miniatura pot fi folosite la garnisirea inghetatei si a deserturilor (in special a torturilor), iar petalele mari pot fi presarate in salate si pe prajiturile cu glazura. Le mai poti pune in cuburile de gheata, cu care sa decorezi punch-ul sau ceaiurile. Petalele de trandafir se folosesc, de asemenea, in siropuri, jeleuri, gemuri si unturi parfumate pentru tartine dulci.
17. Salvia
Florile de salvie au un gust mai subtil decat frunzele si pot fi puse in salate sau folosite ca garnitura pentru multe tipuri de mancaruri, inclusiv cele de fasole, boabe de porumb, ciuperci umplute sau solate ori sos pesto.
18. Bujorul
In China, petalele de bujor sunt fierte pe jumatate si indulcite, fiind o delicatesa care acompaniaza ceaiul. In Evul Mediu, apa de bujor figura printre bauturile populare la petrecerile campenesti. Adauga petale de bujor la salatele de vara sau decoreaza cu ele limonada si punch-ul.
19. Floarea de soc
Florile de soc sunt folosite de secole pentru a da savoare deserturilor si bauturilor. Cu totii am baut macar o data socata si suntem familiarizati cu gustul lor placut. Pe langa sucurile de casa, florile de soc se folosesc la prepararea gemurilor, siropurilor si sorbetului.
20. Hibiscus
Cine nu a auzit de ceaiul de hibiscus?! Aceasta floare e parte integranta din bucataria traditionala a multor culturi. In Egipt si Brazilia se bea ceai de hibiscus, iar in Mexic se consuma florile uscate. Mai poti face siropuri cu ele, pentru a da un plus de savoare deserturilor, si le poti adauga in cocktail-uri la petreceri.
Autor: Alexandra NEDELCU
Photo credit: Plbmak / Foter / CC BY-NC-ND
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025