Cu această dietă, pe care s-o ții timp de 4 săptămâni, slăbești până la 4 kg pe săptămână și întinerești câte un an.
Denumită dieta Perricone, această dietă ne ajută să slăbim, dar are şi efecte benefice pentru sănătate: protejează inima prin reducerea grăsimilor, întăreşte sistemul imunitar, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi scade riscul apariţiei cancerului. Astfel, cel care a lansat această dietă, medicul Nicholas Perricone, afirmă că dieta se adresează în primul rând femeilor, deoarece are şi un efect anti-aging. Dacă te hotărăşti să începi această dietă, trebuie în primul rând să reduci semnificativ consumul de grăsimi saturate, de zaharuri rafinate şi carbohidraţii cu indice glicemic mare. Dieta Perricone poate fi ţinută pe un termen mai lung, 28 de zile, suplimentată de aportul de vitamine şi minerale, plus mişcare, cel puţin 20 de minute pe zi, dar dacă doreşti, poţi încerca varianta scurtă, pentru numai trei zile. Aceasta din urmă nu dă rezultate spectaculoase în privinţa scăderii în greutate, dar cu siguranţă starea generală se îmbunătăţeşte semnificativ, apar efectele benefice asupra pielii şi a părului, deosebit de importante pentru o femeie. Meniul dietei Perricone include mult somon, bogat în acizi graşi Omega 3, legume cu frunze verzi, câteva sortimente de fructe, dar şi carne slabă, toate aceste alimente având un rol deosebit în menţinerea tinereţii.
Rezultatul e tulburător: între 2 și 4 kg pe săptămână de care te debarasezi și câte un an pierdut. La sfârșitul curei poți fi cu 8 până la 16 kg mai slabă și cu 4 ani mai tânără.
Alimente permise
Din meniul zilnic nu trebuie să lipsească acizii graşi Omega 3, legumele şi fructele foarte bogate în vitamine şi fibre, cerealele integrale, dar nici seminţele sau nucile, bogate în grăsimi sănătoase. Aşadar, iată care sunt alimentele permise în cadrul acestei diete: carnea slabă (curcan, pui sau viţel), peştele (somon, ton), fructele de mare, cerealele integrale (secară, ovăz şi orz), seminţele de hrişcă, fasolea şi lintea, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, legumele cu frunze verzi, fasolea verde, fructele de pădure, cireşele, merele, perele, pepenele galben, iaurtul natural sau kefirul, ouăle, anumite condimente (cimbru, piper, busuioc, oregano), măslinele şi lichide în cantităţi mari (apă plată, ceai verde şi sucuri naturale din fructe).