Carnea reprezintă un ingredient important pentru alimentația de la orice vârstă, cu atât mai mult în copilărie, când organismul se află într-un continuu proces de creștere și dezvoltare. Carnea de calitate conține proteine și alte vitamine importante pentru copilul tău, care conferă o mulțime de beneficii la nivelul întregului organism. Iată în continuare care sunt acestea, alături de informații importante de la nutriționist.
Copiii au nevoie de o cantitate mare de energie pentru a face față activităților zilnice, iar sursele de proteine joacă un rol esențial în acest sens. Proteinele de origine animală sunt proteine complete, ceea ce înseamnă că oferă toți cei 9 aminoacizi esențiali.
Carnea slabă este considerată o sursă excelentă de proteine, conținând aproxmativ 25-30% proteine după gătire. Astfel, 100 de grame de piept de pui gătit conține aproximativ 31 grame de proteine, iar 100 de grame de carne de vită slabă conțin aproximativ 27 de grame de proteine. În plus, iată și alte ingrediente din carnea de vită slabă: riboflavină, niacină, vitamina B6, vitamina B12, niacină, fosfor, zinc, seleniu. Profilurile nutritive ale altor tipuri de carne sunt similare, însă conțin mai puțin zinc; porcul are în compoziție un nivel crescut de tiamină, iar ficatul și alte organe sunt bogate în vitamina A, vitamina B12, fier și seleniu, dar și colină (nutriment important pentru sănătatea creierului, a mușchilor și a ficatului).
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2t0gMay
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua