Secretul celor mai deliciosi carnati de casa. 3 retete de carnati de casa pentru Sarbatori
Ce-ar fi Sarbatorile de iarna la romani fara carnatii de casa?! Toate gospodinele trebuie sa cunoasca secretul celor mai deliciosi carnati de casa. Tu il stii?
La prima vedere, carnatii de casa se prepara usor, iti trebuie carne, condimente, mate si masina de tocat prevazuta cu palnie. Dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple.
Fiecare preparat are secretul sau, iar in cazul carnatilor de casa, secretul depinde de zona.
Secretul carnatilor de casa din Moldova
In Moldova, cei mai gustosi carnati se prepara din carne de porc amestecata cu carne de manzat, iar condimentele speciale sunt coriandrul si nucsoara. Ca sa nu se rupa matele, in carne se mai pune si apa rece, astfel incat compozitia sa alunece usor. La final, carnatii se tin la uscat, in curenti de aer rece.
Secret carnati de casa din Bucovina
In zona Bucovinei, secretul consta in tocarea carnii cu mana si, in functie de specificul locului, carnea de porc poate fi amestecata cu vita sau oaie. Condimentele “secrete” sunt mustarul boabe si ienibaharul macinat. In Bucovina, carnatii astfel preparati se pun la uscat, in afumatoare sau la congelator.
Secretul carnatilor de casa din Oltenia
In Oltenia, secretul consta zeama de oase. La fiecare 2,5 kg de carne de porc, se adauga 20-50 ml zeama de oase sau supa. Carnatii astfel preparati se lasa la uscat in curenti de aer, apoi se pun la afumat.
Secret carnati de casa din Dobrogea
In Dobrogea, carnea se taie marunt, nu se toaca, iar in compozitie, pentru o aroma aparte, se adauga ardei iute.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?