Pentru masa de Revelion, va recomandam o rulada cu crema de fructe de padure.
Ingrediente Rulada cu crema de fructe de padure
4 oua
un galbenus
100 gr zahar
1 lingura amidon
4 linguri faina
2 linguri de cacao
4 linguri de apa fierbinte
Crema de fructe de padure:
200 gr mascarpone
4 linguri sirop de fructe de padure
2 linguri de gem de fructe de padure
sucul de la o jumatate de lamaie
un plic de gelatina
un borcan cu nutella
Preparare blat Rulada cu crema de fructe de padure
Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se bat galbenusurile cu jumatatea cantitatii de zahar si se amesteca cu siropul format din apa fierbinte cu cacao. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. Apoi se amesteca usor toate ingredientele. Compozitia se intinde pe hartia de copt , in tava, si se pune la cuptor. Se incearca cu scobitoarea cand este gata si se scoate din cuptor. Blatul se intoarce cu fata pe un prosop umed, se dezlipeste hartia pergament de pe fundul lui, iar impreuna cu prosopul umed se ruleaza usor. Se lasa la racit, apoi se desface usor si se umple cu crema de fructe de padure.
Preparare crema:
Gelatina se pune la hidratat cu 2 linguri de apa, apoi se topeste pe baia de abur, fara sa fiarba. Restul ingredientelor se amesteca, apoi se adauga gelatina topita. Crema se pune la frigider 30 de minute, apoi se intinde pe blatul rece si se ruleaza strans Se decoreaza cu Nutella. Pofta buna!!