Retete de Sarbatori Salate # 13. Salata de rucola cu pui, portocala si rodie
Daca va doriti ceva usor pentru masa de Revelion, va recomandam aceasta delicioasa salata de rucola cu pui, portocala si rodie, trimisa de Violeta Postolache.
Desfacem rodia si scoatem semintele. Portocala o decojim cu cutitul avand gria se eliminam pe cat posibil pielita alba. Zeama rezultata in urma acestei operatiuni o pastram pentru asezonarea salatei.
Pieptul de pui il batem cu ciocanul de snitele, il asezonam cu sare si piper si il punem pe grill.
Intr-un bol punem rucolla, portocalele, rodiile, pieptul taiat cubulete mici si asezonam cu zeama de lamaie, zeama de portocale si ulei de masline dupa gust.
Retete de Sarbatori Salate # 14. Salata ruseasca cu sos vinegrette sau tartar
Mod de preparare Salata ruseasca cu sos vinegrette sau tartar
Curatam, spalam si punem la fiert morcovii si cartofii in coaja,in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba bine la foc mijlociu.
Dupa ce sunt fierti, cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete, impreuna cu morcovii raciti deja.
Tocam marunt si ceapa, apoi castravetii ii taiem cubulete. Sfecla o dam pe razatoare.
Montam salata in portii in boluri sau in pahare sonda. Eu le-am pus in pahare ca mi s-au parut mai aratoase.
Asezam prima data cartofii, apoi morcovii, castravetii si iar morcovii.Continuam cu mazare, ceapa si morcovi si deasupra sfecla.
Nu este o ordine in aranjatul legumelor, le puteti pune dupa bunul plac.
Eu am ornat deasupra cu cate o jumatate de ou de prepelita, marar verde si o frunzulita de salata verde.
Prepatim sosurile amestecand bine ingredientele pana se omogenizeaza.
La servire amestecam legumele din salata cu unul din sosuri si veti obtine un aperitiv usor dar foarte gustos.
Ingredientele si cantitatile sunt aici.
Retete de Sarbatori Salate # 15. Salata de ton cu sos vinegreta
Ingrediente Salata de ton cu sos vinegreta
1 conserva ton
1 conserva porumb
4-5 oua prepelita
1 ceapa medie
1/2 legatura patrunjel
sosul de vinegreta (o lingura de mustar, 3 linguri ulei masline, 2 linguri otet balsamic, sare, piper)
Mod de preparare Salata de ton cu sos vinegreta
Intr-un bol punem tonul, porumbul, ouale fierte si taiate felii si ceapa taiata solzisori.
Pregatim sosul de vinegreta astfel: intr-un bol amestecam cu telul mustarul si uleiul, adaugam sare si piper dupa gust si amestecam bine pana se omogenizeaza. La final punem otetul, iar daca sosul vi se pare gros, mai puteti adauga putina apa sau vin.
Acest sos se toarna peste ingredientele din bol si se amesteca incet. Deasupra presaram patrunjel tocat.
Se poate servi imediat.
Pofta buna!
Retete de Sarbatori Salate # 16. Salata de fasole rosie
Retete de Sarbatori Salate # 17. Salata cu piept de pui si crutoane
Ingrediente Salata cu piept de pui si crutoane
-1 piept de pui
200g cascaval
200g paine mai veche
o jumatate de salata verde
4 linguri de ulei de masline
1 linguritade busuioc tocat marunt
Mod de preparare Salata cu piept de pui si crutoane
Se fierbe pieptul de pui si se taie bucati
Painea se taie cubulete si se pune la copt
Se spala salata. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se presara cu busuioc, se stropesc cu ulei de masline, se adauga si cascavalul ras.
-
Photo by Raphael Nogueira on Unsplash
Retete de Sarbatori Salate # 18. Salata greceasca
Ingrediente Salata greceasca
– 16 rosii cherry
– 1 castravete
– o ceapa rosie
– 200 gr branza
– un cescuta de masline fara samburi
– 1 lingurita oregano
– 2 linguri ulei de masline
– un praf de piper macinat
– sare dupa gust
Mod de preparare Salata greceasca
Se taie castravetele rondele.
Se curata ceapa rosie si se taie fasii.
Intr-un bol de salata, se pun rosiile si castravetele.
Pe patul de legume se sfarama branza si se imprastie maslinele taiate peste salata si se adauga ceapa rosie.
Se pune si uleiul de masline, apoi se condimenteaza salata cu organo si piper.
Se serveste rece, cu crutoane.
© Chert61 | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images
Retete de Sarbatori Salate # 19. Salata de telina cu morcovi
Ingrediente Salata de telina cu morcovi
telina de radacina: 2 buc
morcovi: 1 buc
mere: 1 buc
maioneza(dupa gust)
sare, piper(dupa gust)
zeama de lamaie(dupa gust)
Mod de preparare Salata de telina cu morcovi
Se pune telina la fiert, cand a dat un clocot, se da pe razatoarea mare. Marul si morcovul se rad peste telina. Se adauga maioneza preparata in prealabil, sare, piper si zeama de lamaie.
Pofta buna!
Retete de Sarbatori Salate # 20. Salată de conopidă
Retete de Sarbatori Salate # 21. Salata de spanac cu portocala
Ingrediente Salata de spanac cu portocala
1 legatură spanac
1 portocală
1 măr
1-2 linguri ulei de măsline
1 lingură semințe de floarea soarelui (dupa preferinte migdale sau nuci)
Mod de preparare Salata de spanac cu portocala
Punem într-un bol spanacul, adaugăm portocalele, mărul tăiate felii și uleiul de măsline. Presurăm semințele. Poftă bună!
Retete de Sarbatori Salate # 22. Salata de icre
Mod de preparare Salata de icre
Icrele se spala si se trec pin sita, se eliminam pielita transparenta din jurul icrelor.
De la paine folosim numai miezul alb, pe care-l inmuiem in putina apa rece, apoi il stoarcem usor intre palme.
Intr-un bol mai inalt mixam icrele, painea si zeama de lamaie, apoi adaugam treptat uleiul. Pentru ca icrele sa fie mai pufoase adaugam si apa minerala, dam gust cu sare si piper.
Dupa ce icrele si-au dublat cantitatea si s-au transformat intr-o crema alba si pufoasa, ii adaugam ceapa taiata foarte fin.
Salata se aranjeaza pe un platou sau boluri si o ornam cu masline.
Retete de Sarbatori Salate # 23. Salata Cezar
Retete de Sarbatori Salate # 24. Salata de quinoa
Ingrediente Salata de quinoa
100 de grame de quinoa
1 buc dovlecel potrivit
1 lingura de otet de mere sau balsamic
1 lingura de ulei de masline
4-5 fire ceapa verde (sau 1 ceapa mica rosie)
300 gr rosii cherry
3 felii de paine prajita (integrala)
1 de patrunjel proaspat
sare
piper
Mod de preparare Salata de quinoa
Punem quinoa in apa clocotita si o lasam 2-3 minute sa fiarba. Rasturnam quinoa intr-o strecuratoare si turnam peste ea 2 cani de apa rece, apoi lasam sa scurga bine de apa.
Tocam ceapa, patrunjelul, taiem rosiile in patru, dovlecelul se taie fasii cu ajutorul unui aparat pentru curatat coaja legumelor. Stropim imediat dovleceii cu otet si ulei de masline. Punem sare si piper dupa gust. La final punem painea prajita taiata cubulete. Salata se serveste imediat. In cazul in care doriti s-o serviti mai tarziu, puneti painea prajita in momentul in care doriti s o serviti.
Putem adauga si bucatele de branza sau tofu.