Retete de Sarbatori Salate. De pe mesele de sarbatoare nu puteau lipsi salatele. Iata cele mai delicioase salate pentru mese imbelsugate, trimise de cititoarele Sfatulparintilor.ro pentru sectiunea ReteteleTale. In functie de preferinte, le puteti servi ca si garnitura, aperitiv sau, de ce nu, fel principal.
Retete de Sarbatori Salate # 1. Salata cu sunca de curcan
Ingrediente Salata cu sunca de curcan
– 2 ardei tocati patratele
– un ou fiert, un galbenus de ou, mustar, zeama de lamaie, sare, piper pt maioneza
– 100 g sunca de curcan taiata patratele
– 100 g cascaval feliat taiat patratele
– 50 g boabe de porumb
– patrunjel pentru ornat
– 100 g smantana
Mod de preparare Salata cu sunca de curcan
Se amesteca bine smantana cu maioneza. Se tapeteaza un vas cu acesta compozitie dupa care se pune restul ingredinetelor. Deasupra lor se pune restul de compozitie si se orneaza cu patrunjel, boabe de porumb si sunca de curcan. Pofta buna!
Retete de Sarbatori Salate # 2. Salata de spanac cu grapefruit
Ingrediente Salata de spanac cu grapefruit
frunze de spanac
4 lg zeama de grapefruit
1 lg ulei de masline
100 gr cas de oi
5 felii de grapefruit
sare
Mod de preparare Salata de spanac cu grapefruit
Se spala foarte bine frunzele de spanac (de preferat frunze mici si fragede) se pune peste ele zeama de grapefruit, uleiul de masline, apoi se asaza frumos pe farfurie. Se adauga cubuletele de cas sau altfel de branza pe gustul vostru. Decoram salata cu bucatele si felii de grapefruit dupa imaginatia fiecaruia.
Sucul de grapefruit da o savoare deosebita salatei.
Retete de Sarbatori Salate # 3. Terina din salata de boeuf
Retete de Sarbatori Salate # 4. Salata de pui in portocala
Mod de preparare Salata de pui in portocala
Pieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete.
Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta.
Ardeiul il tai felii, iar cascavalul-cubulete.
Intr-un bol amesteci toate ingredientele si pastrezi putin miez de portocala pentru decor.
Umpli cojile de portocale cu salata si decorezi cu miez de portocala, struguri si cardamon.
Ingredientele si cantitatile sunt aici.
Retete de Sarbatori Salate # 5. Salata cu loboda si kiwi
Mod de preparare Salata cu loboda si kiwi
Spalam foarte bine toate legumele si le lasam putin sa se scurga de apa. De la loboda nu folosim decat frunzele. Daca loboda este mica nu este nevoie sa o mai taiem. Rosiile si castravetii le taiem cubulete, ceapa si ridichiile rondele, patrunjelul taiat marunt.
Kiwi il curatam de coaja, apoi il taiem felii.
Condimentam cu sare, piper, otet (sau zeama de lamaie) si ulei de masline dupa gust.
Este de preferat sa servim dupa ce a stat la frigider cel putin 15 de minute.
Ingredientele si cantitatile sunt aici.
Retete de Sarbatori Salate # 6. Salata de boeuf
Ingrediente Salata de boeuf
500g piept pui
400 g cartofi
3 morcovi
200 g mazare
1 telina mica
castraveti si gogosari acri
patrunjel-pt ornat
maioneza
masline.pt ornat
1 ou fiert-pt ornat
Mod de preparare Salata de boeuf
Se spala carnea si se pune la fiert, lafoc potrivit, intr-o oala cu apa rece. se curata spuma. carnea fiarta se taie apoi in cubulete
Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert.
Dupa fierbere, se taie cubulete.
Se pune totul intr-un castron , se adauga castraveciorii taiati, gogosarul, mazarea. se sareazase adauga o parte din maioneza. Amestecul se pune pe un patou si se orneaza. Pofta buna!
Retete de Sarbatori Salate # 7. Salata de andive cu surimi
Mod de preparare Salata de andive cu surimi
maioneza
Eu fac maioneza cu mixerul. Prefer aceasta varianta mai comoda. Intr un bol punem galbenusul crud si cel fiert, apoi le mixam sa se omogenizeze. Adaugam cate un pic de ulei timp in care amestecam continuu. La sfarsit, cand incorporam tot uleiul, adaugam sare, putin suc de lamaie si mustar.
Taiem andivele cubulete, batoanele de surimi rondele, patrunjelul se toaca marunt si salata fasii.
Asezam salata in boluri pe straturi, dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus salata, boabe de porumb, surimi maioneza, andive si la final surimi peste care am presarat putin patrunjel tocat (sotul prefera menta).
Cand servim adaugam sare, piper si putina zeama de lamaie dupa gust.
Ingredientele si cantitatile sunt aici.
Retete de Sarbatori Salate # 8. Salata poloneza
Mod de preparare Salata poloneza
Se pun la fiert legumele (morcovii, patrunjelul, telina) dupa ce au fost spalate si curatate, cartofii se pun la fiert separat in coaja .
Intre timp pregatim maioneza. Se poate face la robot, eu prefer sa o fac la mana, oul fiert se da prin sita apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri crude si apoi se adauga zeama de lamaie si mai tarziu mustarul, se bat rapid adaugand tot ulei putin cate putin, cand maioneza devine consistenta se adauga o lingurita de apa rece, se pune sare dupa gust.
Castravetii se taie cubulete mici si se pun la scurs, presandu-i putin cu mana. Se iau cam 200 gr de maioneza si se amesteca cu castravetii, cu ceapa rasa fin si cu frunzele aromate apoi se adauga zarzavatul taiat cubulete mici, mazarea si sardelele tocate marunt, se amesteca numai prin rasturnare ca sa nu se zdrobeasca.
Daca mai este necesar se mai adauga maioneza.
Se pune pe platou si se orneaza.
Photo by Egor Kunovsky on Unsplash
Ingredientele si cantitatile sunt aici.
Retete de Sarbatori Salate # 9. Tort aperitiv cu salata boeuf
Retete de Sarbatori Salate # 10. Salata de sfecla rosie
Ingrediente Salata de sfecla rosie
2 bucati mari de sfecla rosie
sare, ulei si zeama de lamaie
Mod de preparare Salata de sfecla rosie
Sfecla se introduce in cuptorul incins pe gratar. O lasam pana este bine patrunsa, pana intra furculita in ea! Apoi o scoatem, o curatam de coaja, o spalam si o taiem cubulete sau in ce forme doriti. O punem intr-un castron iar apoi adaugam sare, ulei, sare de lamaie dupa gust!
Se pot folosi ca decor frunze de spanac baby.
Retete de Sarbatori Salate # 11. Salata de linte, porumb si somon afumat
Retete de Sarbatori Salate # 12. Salata de fasole rosie cu praz
Ingrediente Salata de fasole rosie cu praz
250 gr fasole rosie conserva Bonduelle
1 praz
1-2 gogonele murate
1/2 lamaie
ulei de masline, sare, piper
Mod de preparare Salata de fasole rosie cu praz
1. Se spala fasolea cu apa rece, apoi se scurge.
2. Se taie cubulete mici gogonelele si lamaia.
3. Prazul se taie rondele subtiri.
Punem totul intr-un bol, adaugam ulei de masline, sare si piper dupa gust. Daca va place mai acra puteti adauga putina zeama de lamaie.
Pofta buna!