Muschi de porc la cuptor
Ingrediente Muschi de porc la cuptor
1 litru vin alb
2-3 linguri ulei
1 capatana usturoi
foi dafin, piper
rozmarin, oregano
condimente pentru gratar
Mod de preparare Muschi de porc la cuptor
Pui pe sticla
Ingrediente Pui pe sticla
un pui
5 catei de usturoi
sare, piper, condimente
o sticla cu apa
o tava cu apa
Mod de preparare Pui pe sticla
Se spala bine puiul si se introduce asa intreg pe o sticla de bere fara eticheta. Se condimenteaza bine, apoi se creasteaza cate putin si se baga cate un catel de usturoi. Introduceti puiul la cuptor punand sticla in tava cu jumatate de apa. Coaceti la inceput la temperatura mica, iar dupa aceea la temperatura mare cam o ora si jumatate, pana se rumenesc bine. Merg foarte bine, cu cartofi natur sau pai. Pofta buna!
Muschi de porc cu lamaie verde
Ingrediente Muschi de porc cu lamaie verde
250g muschi file de porc
1 ardei rosu
1 ardei verde
100g praz
1 fir de cimbruverde
zeama de la o lamaie verde
5 linguri ulei de masline
2 linguri otet
piper sare
Mod de preparare Muschi de porc cu lamaie verde
Feliile de muschi se frig putin pe gratar, se spala ardeii si prazul si se inabusa putin in ulei si apa; cand s-au inmuiat se adauga feliile de carne.
Se presara sare si piper dupa gust, se adauga otetul.
Se presara cimbrul si se toarna zeama de lamaie si se mai lasa la fiert 5 minute.
Copanele de pui in sos de rosii cu leurda
Ingrediente Copanele de pui in sos de rosii cu leurda
1 kg ciocanele pui
1 legatura leurda
200 ml suc de rosii
sare, piper dupa gust
1 legatura ceapa verde
Mod de preparare Copanele de pui in sos de rosii cu leurda
Ciorcanele de pui se spala, apoi le punem intr-o tava intinsa, le condimentam cu sare, piper. Adaugam leurda si ceapa verde, spalate si tocate marunt! Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Introducem in cuptorul incins! Serviti cu placere!
Pulpe de pui la cuptor
Ingrediente Pulpe de pui la cuptor
200 gr unt
2-3 buc. usturoi
100 ml ulei de masline
2-3 buc. ceapa
1 lingura patrunjel
2-3 buc. ardei
1 kg pulpe de pui
Mod de preparare Pulpe de pui la cuptor
Pulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine untul cu sare, piper, boia de ardei pana se face o pasta omogena. Se face la fiecare pulpa un buzunaras in care se introduce pasta de unt. Pulpele se aseaza apoi in tava si deasupra se mai adauga iar din pasta de margarina. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bine. Le scoatem de la cuptor si adaugam pe deasupra patrunjelul taiat marunt.
foto: Pixabay.com