Retete de Sarbatori: 20 de retete de friptura gustoase pentru Craciun si Revelion - Pagina 4 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Retete de Sarbatori: 20 de retete de friptura gustoase pentru Craciun si Revelion

retete de friptura

Muschi de porc la cuptor

Muschi de porc la cuptor

Ingrediente Muschi de porc la cuptor

1 kg muschi porc
1 litru vin alb
2-3 linguri ulei
1 capatana usturoi
foi dafin, piper
rozmarin, oregano
condimente pentru gratar

Mod de preparare Muschi de porc la cuptor

Se taie muschiul de porc in felii de grosimea unui deget. Se freaca bine carnea cu amestecul de condimente si se da la frigider 1-2 ore ca sa se amestece aromele.
Se unge fundul unei tavi cu ulei apoi se asaza bucatile de muschi si se pun deasupra foile de dafin.
 Se adauga vinul si se da la cuptor la foc mic circa o ora.
 Cand scade vinul si friptura este suficient de bine facuta (eu o prefer mai in sange) se scoate din cuptor si se poate servi cu diverse garnituri.

Pui pe sticla

Pui pe sticla

Ingrediente Pui pe sticla

un pui

5 catei de usturoi

sare, piper, condimente

o sticla cu apa

o tava cu apa

Mod de preparare Pui pe sticla

Se spala bine puiul si se introduce asa intreg pe o sticla de bere fara eticheta. Se condimenteaza bine, apoi se creasteaza cate putin si se baga cate un catel de usturoi. Introduceti puiul la cuptor punand sticla in tava cu jumatate de apa. Coaceti la inceput la temperatura mica, iar dupa aceea la temperatura mare cam o ora  si jumatate, pana se rumenesc bine. Merg foarte bine, cu cartofi natur sau pai. Pofta buna!

Muschi de porc cu lamaie verde

Muschi de porc cu lamaie verde

Ingrediente Muschi de porc cu lamaie verde

250g muschi file de porc
1 ardei rosu
1 ardei verde
100g praz
1 fir de cimbruverde
zeama de la o lamaie verde
5 linguri ulei de masline
2 linguri otet
piper sare

Mod de preparare Muschi de porc cu lamaie verde

Feliile de muschi se frig putin pe gratar, se spala ardeii si prazul si se inabusa putin in ulei si apa; cand s-au inmuiat se adauga feliile de carne.

Se presara sare si piper dupa gust, se adauga otetul.

Se presara cimbrul si se toarna zeama de lamaie si se mai lasa la fiert 5 minute.

Copanele de pui in sos de rosii cu leurda

Copanele de pui in sos de rosii cu leurda

Ingrediente Copanele de pui in sos de rosii cu leurda

1 kg ciocanele pui
1 legatura leurda
200 ml suc de rosii
sare, piper dupa gust
1 legatura ceapa verde

Mod de preparare Copanele de pui in sos de rosii cu leurda

Ciorcanele de pui se spala, apoi le punem intr-o tava intinsa, le condimentam cu sare, piper. Adaugam leurda si ceapa verde, spalate si tocate marunt! Adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Introducem in cuptorul incins! Serviti cu placere!

Pulpe de pui la cuptor

Pulpe de pui la cuptor

Ingrediente Pulpe de pui la cuptor

200 gr unt
2-3 buc. usturoi
100 ml ulei de masline
2-3 buc. ceapa
1 lingura patrunjel
2-3 buc. ardei
1 kg pulpe de pui

Mod de preparare Pulpe de pui la cuptor

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Ceapa, ardeii, usturoiul se taie marunt. Intr-un bol se amesteca bine untul cu sare, piper, boia de ardei pana se face o pasta omogena. Se face la fiecare pulpa un buzunaras in care se introduce pasta de unt. Pulpele se aseaza apoi in tava si deasupra se mai adauga iar din pasta de margarina. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bine. Le scoatem de la cuptor si adaugam pe deasupra patrunjelul taiat marunt.

foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 15/12/2023