Copanele de pui cu stafide in sos de bere neagra
Ingrediente Copanele de pui cu stafide in sos de bere neagra
1 kg copanele pui
100 gr stafide galbene
300 ml bere neagra
sare, piper,
cimbru
oregano
Mod de preparare Copanele de pui cu stafide in sos de bere neagra
Crestam copanelele si le condimentam cu sare piper, cimbru si oregano. Le asezam in tava si presaram deasupra stafidele. Turnam berea neagra deasupra. Dam la cuptor la foc mic si le lasam pana ce berea capata consistenta unui sos si se rumenesc frumos copanelele. Le intoarcem si pe partea cealalta 5 minute sa se rumeneasca apoi le scoatem si servim .
Foto: caietulcuretete.com
Friptura de porc la cuptor
Ingrediente Friptura de porc la cuptor
8 bucati muschi de porc
sare, piper dupa gust
1 pahar suc de rosii
jumatate pahar vin rosu
Mod de preparare Friptura de porc la cuptor
Se iau bucatile de carne, se spala, apoi le punem in tava, condimentam cu sare si piper dupa gust. Completam cu apa si introducem in cuptor, cand e aproape gata adaugam vinul si sucul de rosii. Serviti cu placere!
Ciocanele de pui la cuptor
Ingrediente Ciocanele de pui la cuptor
1 kg ciocanele pui
200 ml suc de rosu
sare, piper, busuioc
jumatate pahar de vin
Mod de preparare Ciocanele de pui la cuptor
Ciocanele se spala, le condimentam dupa gust apoi le punem intr-un vas termorezistent, adaugam sucul de rosii si completam cu apa. Cand sunt aproape gata adaugam si vinul. Lasam sa se rumneasca. Serviti cu placere!
Friptura de porc cu sunca afumata
Ingrediente friptura de porc cu sunca afumata
1 bucata muschi porc
100 g sunca de porc afumata
piper, sare, condimente porc, foi de dafin
1 pahar vin
Mod de preparare friptura de porc cu sunca afumata
Muschiul de porc il taiem felii apoi il condimentam, il asezam intr-o tava, iar deaspura punem cate o feliuta de sunca afumata. adaugam si foile de dafin si piperul boabe. completam cu apa si introducem in cuptor. Lasam sa scada, cand este aproape gata, adaugam si vinul si lasam pana se rumeneste. Serviti cu placere.
Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine
Ingrediente Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine
2 pulpe de curcan, 4 ling miere, sare, piper, o ceasca vin alb.
Ingrediente sos de afine:
1 borcan de 450 gr cu afine, 100ml vin Cabernet, sucul si coaja de la o portocala, 1 baton scortisoara, sare, piper Cayenne, piper negru.
Mod de pregatire Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine
Carnea se fierbe aproximativ 30min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore.
Intre timp, pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si coaja de portocala rasa, batonul de scortisoara, sarea si piperul. Cand incepe sa fiarba,se adauga afinele si se mai lasa pe foc 10 minute. Se stinge focul, se scoate batonul de scortisoara si se serveste alaturi de friptura.