Retete de salate pentru Pasti 2023: Salata de andive cu surimi
Ingrediente Salata de andive cu surimi
1-2 andive
200 gr boabe porumb
7 batoane surimi
1 salata verde mica
1/2 legatura patrunjel
ulei de masline
zeama de lamaie
Ingrediente Maioneza
2 oua
150 ml ulei
1 lamaie
1 lingura mustar
sare, piper
Mod de preparare Salata de andive cu surimi
Maioneza
Eu fac maioneza cu mixerul. Prefer aceasta varianta mai comoda. Intr un bol punem galbenusul crud si cel fiert, apoi le mixam sa se omogenizeze. Adaugam cate un pic de ulei timp in care amestecam continuu. La sfarsit, cand incorporam tot uleiul, adaugam sare, putin suc de lamaie si mustar.
Taiem andivele cubulete, batoanele de surimi rondele, patrunjelul se toaca marunt si salata fasii.
Asezam salata in boluri pe straturi, dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus salata, boabe de porumb, surimi maioneza, andive si la final surimi peste care am presarat putin patrunjel tocat (sotul prefera menta).
Cand servim adaugam sare, piper si putina zeama de lamaie dupa gust.
Este o salata delicioasa!
Pofta buna!
Retete de salate pentru Pasti 2023: Salata poloneza
Reteta de oanap85
Ingrediente Salata poloneza
-2 morcovi
-2 radacini patrunjel
-1 telina
-2 cartofi
-2 linguri de mazare (din conserva)
-2,3 castraveti murati (cca 200 gr)
-200, 300 g sardele
Pentru maioneza:
-1 galbenus fiert si 2 crude
-1 lingurita mustar
-1 lingurita zeama de lamaie
-sare
-1 lingurita cu varf de ceapa rasa fin
-frunze de patrunjel, tarhon tocate marunt (cca o lingurita cu varf)
-300-400ml ulei
Mod de preparare Salata poloneza
Se pun la fiert legumele (morcovii, patrunjelul, telina) dupa ce au fost spalate si curatate, cartofii se pun la fiert separat in coaja .
Intre timp pregatim maioneza. Se poate face la robot, eu prefer sa o fac la mana, oul fiert se da prin sita apoi se amesteca cu cele 2 galbenusuri crude si apoi se adauga zeama de lamaie si mai tarziu mustarul, se bat rapid adaugand tot ulei putin cate putin, cand maioneza devine consistenta se adauga o lingurita de apa rece, se pune sare dupa gust.
Castravetii se taie cubulete mici si se pun la scurs, presandu-i putin cu mana. Se iau cam 200 gr de maioneza si se amesteca cu castravetii, cu ceapa rasa fin si cu frunzele aromate apoi se adauga zarzavatul taiat cubulete mici, mazarea si sardelele tocate marunt, se amesteca numai prin rasturnare ca sa nu se zdrobeasca.
Daca mai este necesar se mai adauga maioneza.
Se pune pe platou si se orneaza.
Pofta buna!
Retete de salate pentru Pasti 2023: Tort aperitiv cu salata boeuf
Reteta de oanapl10
Ingrediente Tort aperitiv cu salata boeuf
Blatul galben :
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita mica praf de copt
3-4 linguri branza rasa
Blatul verde:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de spanac
sare
Blat portocaliu:
2 oua
2 linguri de ulei
1 lingura de smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri de pasta de ardei
sare
Pentru salata boeuf:
10 cartofi
2 morcovi
1 cutie mazare
1 buc piept de pui
4 castraveti murati
2 oua
100ml ulei
Zeama de la o lamaie
mustar
Mod de preparare Tort aperitiv cu salata boeuf
Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute.
Pentru blatul portocaliu repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.
Pentru blatul galben, repeti procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare dupa gust.
Pentru salata boeuf fierbi cartofii si morcovii in coaja, ii lasi sa se raceasca apoi ii cureti de coaja. Dupa ce s-au racit ii tai cubulete de marimea unui bob de mazare. Tai cubulete si castravetii murati.
Fierbi pieptul de pui in apa cu o lingura de condiment de pui, iar dupa ce s-a racit il tai cubulete si-l adaugi peste restul compozitiei.
Adaugi mazarea scursa de apa si pui sare dupa gust.
Pentru maioneza folosesti un galbenus fiert si unul crud si le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. La final adaugi mustar si lamaie dupa gust.
Amesteci maioneza cu restul compozitiei pastrand putina maioneza pentru ornat.
Asezi un blat pe un platou apoi adaugi jumatate din compozitia de salata boeuf, apoi asezi al doilea blat si adaugi restul salatei. La final adaugi al treilea blat iar deasupra ornezi cu maioneza.
Pofta buna!
Retete de salate pentru Pasti 2023: Salata de sfecla rosie
Reteta de Adi84
Ingrediente Salata de sfecla rosie
2 bucati mari de sfecla rosie
sare, ulei si zeama de lamaie
Mod de preparare Salata de sfecla rosie
Sfecla se introduce in cuptorul incins pe gratar. O lasam pana este bine patrunsa, pana intra furculita in ea! Apoi o scoatem, o curatam de coaja, o spalam si o taiem cubulete sau in ce forme doriti. O punem intr-un castron iar apoi adaugam sare, ulei, sare de lamaie dupa gust!
Se pot folosi ca decor frunze de spanac baby.
Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2