Retete de Pasti: 10 retete traditionale pentru masa de Pasti 2024 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Retete de Pasti: 10 retete traditionale pentru masa de Pasti 2024

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Retete de Pasti: 10 retete traditionale pentru masa de Pasti 2024
retete de pasti - sfatulpatintilor.ro-pixabay-com
Credit foto: Imagine de danuta niemiec de la Pixabay

Retete de Pasti. Sarbatorile Pascale sunt un prilej de bucurie si de mese incarcate cu tot felul de bunatati. In ziua de Paste nu pot lipsi friptura de miel sau celebrii cozonaci romanesti.

Retete de Pasti. Daca nu ti-ai stabilit inca meniul de sarbatori, te invitam sa arunci un ochi la propunerile noastre.

Retete de Pasti: Rulada de spanac

Reteta de

Ingrediente Rulada de spanac

300 gr spanac
300 gr crema branza
2 linguri margarina
3 oua
1 praf copt
4 linguri faina
1 ardei gras rosu

Mod de preparare Rulada de spanac

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga spanacul (eu am pus congelat, daca aveti proaspat trebuie fiert in prealabil) si galbenusurile.
Se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine si se toarna continutul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35).
Se coace la foc mediu aproximativ 30 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca, se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca s-a copt.


Se rastoarna cu grija pe o alta foaie de copt cu fata in jos.
Se ruleaza in hartie si se lasa sa se raceasca asa.
Intre timp se prepara crema: se freaca margarina cu crema de branza, apoi se adauga ardeii taiati marunt. Eu am avut de la congelator.
Dupa ce s-a racorit, se intinde iar foaia si se unge cu crema de branza.
Se ruleaza din nou in hartie si se da la rece cel putin o ora.
Dupa ce s-a racit se taie felii cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Pofta buna!

Retete de Pasti: Briose cu oua de prepelita

Reteta de Oanapl

Ingrediente Briose cu oua de prepelita

300 gr faina, 250 ml lapte, 60 gr unt, 1 praf de copt, 12 oua prepelita, 1 ou de gaina, 1 ardei gras rosu, 1 lingurita rasa de sare, 100g mozarella
pentru uns:1 galbenus spart in 2 linguri lapte, cascaval ras

Mod de preparare Briose cu oua de prepelita

Fierbi tari ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi le cojesti.
Intr-un bol mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete.

Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita si completezi cu o lingura de compozitie. Introduci briosele in cuptorul preincalzit si cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor circa 5 minute.
Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoate-le si lasa-le la racit pe un gratar metalic.

Pofta buna!

Retete de Pasti: Drob de porc

Reteta de Andreiavd

Ingrediente Drob de porc

Maruntaie de porc – inimi , rinichi , un ficat mare, un plaman ,2 cepe uscate, 3 cepe verzi, 2 legaturi usturoi verde
7 oua crude
4 oua fierte
1 ou pentru uns deasupra
sare
piper
marar
patrunjel

Mod de preparare Drob de porc

Maruntaiele se curata si se spala bine, in special rinichii, apoi se pun la fiert intr-un vas mai mare cu apa si sare.Se spumuieste cand este cazul. Ficatul se pune mai tarziu pentru ca se fierbe mult mai repede decat celelalte.

Dupa ce au fiert se lasa la racit, dupa care se dau prin masina de tocat carne cu sita mai mare, impreuna cu grasimea de porc, ceapa verde, usturoiul verde si 2-3 felii de paine inmuiate in zeama in care au fiert maruntaiele. Ceapa uscata se taie cubulete si se caleste in ulei, apoi se lasa la racit, dupa care se adauga in compozitia de drob impreuna cu ouale batute bine, sarea, piperul, verdeata tocata marunt si putina zeama de la fiertura de maruntaie.
Se amesteca bine compozitia, se unge o tava de chec cu ulei, se toarna jumatate din compozite, in mijloc se pun ouale fierte .se acopera cu restul compozitie Se da la cuptor si cand incepe sa se rumeneasca , se scoate si se unge cu un ou batut .Se da in continuare la cuptor pana se rumeneste bine.

Pofta buna!

Retete de Pasti: Drob de pui

Reteta de

Ingrediente Drob de pui

700 gr piept de pui
2 oua
1 morcov
1/2 ardei gras rosu
2 fire ceapa verde
1 leg. patrunjel
100 gr boabe porumb
sare, piper, cimbru

Mod de preparare Drob de pui

Pieptul de pui a fost spalat si scurs bine de apa dupa care l-am tocat la robot.Legumele au fost si ele spalate dupa care au fost tocate marunt sau in cubulete dupa preferinta fiecaruia.

Intr-un bol am adaugat carnea peste care am pus ouale amestecam usor cu furculita adaugam ardeiul,morcovul si ceapa codimentam cu sare, piper eu am adaugat si putin cimbru ,boabele de porumb au fost scurse de zeama si adaugate in compozitie spre final adaugam si patrunjelul tocat fine si le amestecam pana se vor incorpora toate ingredientele.

Ungem o forma de chec sau daca doriti puteti pune si hartie de copt,cuptorul a fost incins turnam compozitia in tava o intindem sa fie uniforma si o dam la cuptor pentru30-35 minute la foc potrivit.

Pofta buna!

Pentru retete de drob de miel, click aici.

Retete de Pasti: Friptura de miel la cuptor

Reteta de

Ingrediente Friptura de miel la cuptor

Carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, 3-4 catei de usturoi, cartofi, salata verde, ceapa.

Mod de preparare Friptura de miel la cuptor

Carnea, neudata se parleste la flacara, ca sa se arda firele de par. Osul se sparge cu satirul in 2-3 locuri, ca sa se poata arde carnea in bucati, cand este fripta.

Carnea de miel scade mult la fript; cu osul isi va pastra mai bine forma. Bucata de carne se asaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei pentru a nu ramine loc liber in jur (altfel se va arde sosul), se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce de ardei (care se intinde cu mina la suprafata), ca sa se rumeneasca frumos, apoi se unge bine cu untura de porc sau cu untdelemn.

Tava se introduce in cuptorul bine incins, unde se lasa circa 20 minute, pana cand se rumeneste putin; apoi se presara cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa. Din cand in cand, carnea se intoarce, ca sa se rumeneasca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa cat este necesar ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera, ca sa ramana mai suculenta.

Se frige in circa o ora si jumatate. Cand este gata, se pun in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura; astfel, usturoiul aromeaza mai intens. Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa, cu salata verde, cu cartofi prajiti etc.

Cartofii se pot praji chiar in grasimea in care s-a fript carnea.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 02/05/2024