La mine la tara nu insemnau nimic sarbatorile de iarna, daca nu aveam caltabosi pe masa! Ii facea tatal meu (Dumnezeu s-l odihneasca) si erau tare buni! Noi, femeile, frecam cu sare sau cu malai matele groase (pe cele subtiri le pastram pentru carnati) si le puneam apoi in apa rece cu sare, cimbru si ceapa taiata in bucati mari.
In apropierea SFANTULUI CRACIUN aduceam matele groase, le clateam in mai multe ape si le umpleam cu ajutorul masinii de tocat (ii adaptam o palnie), cu o compozitie pregatita minutios.
Compozitia: carne de porc (ramasa de la fasonarea muschiului de porc), si cate putin din ficat, inima, plamani (maruntaiele de la porc). Le fierbem putin si apoi la noi se toaca bucatele mici, apoi amestecam cu 3 cepe tocate marunt, 200g orez (spalat bine), sare piper si alte condimente dupa gust.
Citeste continuarea aici.
Acum sunt citite aceste articole
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025