Reteta saptamanii: Pui cu stafide si migdale, in stil marocan - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Reteta saptamanii: Pui cu stafide si migdale, in stil marocan

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Reteta saptamanii: Pui cu stafide si migdale, in stil marocan

Fiind sfarsit de saptamana, toata familia se aduna in jurul mesei. Cum de cele mai multe ori intr-o zi ca asta vin si prieteni in vizita, ar fi bine sa-i primim cu ceva deosebit. Pe site-ul prietenei noastre Brindusa Scheaua am gasit si reteta potrivita: pui cu stafide si migdale, in stil marocan.

Iata de ce aveti nevoie:

500 g carne de pui

3 linguri ulei de masline

2 cepe

2 lingurite ghimbir macinat

2 lingurite boia de ardei dulce

2 lingurite scortisoara

400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub

1 portocala mare

75 g stafide

80 g migdale

250 g cuscus

Cum se prepara:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C. Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata julien, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran… Mmm…. Ce spectaculos e sofranul asta! Si ce arome… Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator.

 

Intr-un vas termorezistent puneti  bucatile de pui astfel rumenite.

Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet. Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute. In timp ce bucataria vi se umple de arome… of, of… fierbeti niste cuscus cu putina sare.

 

Dragilor, masa e servita! Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus cu menta proaspat tocata, asteapta sa fie savurat.. sau devorat?

Va las pe voi sa hotariti.

 

Pofta Buna!

Mai multe retete gasiti la Cooking with my soul

Data articol: 01/10/2011