Resturile animale, ingredientul de baza in prepararea jeleurilor si ursuletilor gumati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Resturile animale, ingredientul de baza in prepararea jeleurilor si ursuletilor gumati

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Resturile animale, ingredientul de baza in prepararea jeleurilor si ursuletilor gumati
prepararea jeleurilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - desktop-3324405_1920

Jeleurile colorate de fructe sau ursuletii gumati sunt unele dintre dulciurile preferate ale copiilor. Daca ai sti din ce sunt facute, te-ai gandi de multe ori inainte de a le mai cumpara.

In primul rand, aceste produse contin gelatina. Gelatina este o substanta solida, translucida, incolora si insipida, derivata din colagen si obtinuta din diverse reziduuri animale cum ar fi sorici de porc (44%), oase de porc, cal sau vaca (27%) sau piei de bovine (28%).

Jeleurile, cockteiluri chimice pentru creierul copilului

Regizorul belgian Alina Kneepkens a creat un scurt metraj care arata, in detaliu, cum sunt facuti ursuletii gumati.
Asociatia Pro Consumatori (APC) din Romania a avertizat ca jeleurile sunt adevarate cocktailuri chimice pentru creierul copiilor, din cauza continutului de acid citric, substante de aromatizare, coloranti si multi aditivi periculosi pentru sanatate.

Un alt motiv pentru care ar trebuie sa eviti jeleurile este cantitatea mare de zahar pe care o contin. La foarte multe dintre aceste produse, principalul ingredient este siropul de glucoza sau zaharul.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO.

Cuvinte cheie:
Data articol: 25/01/2019