Regimul verde, conceput de nutritionistul francez Diamonne, are ca scop reducerea depozitelor de grasime prin eliminarea alimentelor care provoaca digestie dificila si suprasolicitare hepatica. Acest program de slabire pune accentul pe consumul crescut de fructe si legume, ceea ce asigura functionarea optima a tranzitului intestinal.
Este bine sa stii, de la bun inceput, ca regimul verde ti se potriveste doar daca iti plac fructele si legumele. Nu vei manca insa doar cruditati si vei avea voie ca in afara meselor principale sa te bucuri de mai multe gustari sanatoase. Un atu important este faptul ca regimul verde nu este doar un regim de slabire, ci si un regim de detoxifiere a organismului. Cu ajutorul lui poti slabi pana la 5 kilograme intr-o luna, ceea ce inseamna un ritm apropiat de pierderea normala in greutate.
Reguli principale
Regimul verde cuprinde un meniu fix, alcatuit preponderent din fructe si legume. In plus, poti consuma zilnic cate o portie de carne de pasare sau peste, iaurt sau branza proaspata cu continut redus de grasimi si paine integrala. In fiecare zi vei avea in meniu, fie la pranz, fie la cina, supa de legume sau ciorba acrite cu zeama de lamaie. Poti prepara supele din diferite combinatii de legume, ca sa nu te plictisesti. Pentru un plus de savoare, ai unda verde la toate ierburile aromatice si condimente. Cu jumatate de ora inainte de cina poti manca un fruct sau un iaurt. Sunt interzise zaharul si bauturile alcoolice.
Avertisment
In cazul persoanelor care nu sunt obisnuite cu o dieta bogata in fructe si legume, regimul verde poate provoca disconfort digestiv, balonare. Acest regim este contraindicat celor cu tulburari intestinale: gastrita hiperacida, ulcer gastric, colon iritabil.
Meniul zilnic
Saptamana I
Ziua 1
Mic dejun: suc de portocale, o felie de paine integrala unsa cu crema de branza proaspata sau dulceata fara zahar
Gustare: un iaurt
Pranz: salata verde cu morcovi si rosii, doua linguri de branza proaspata, salata de fructe
Gustare: ceai sau cafea, 2 biscuiti din orez unsi cu crema de branza sau dulceata
Cina: supa de legume, file de peste cu piure de dovleac, un fruct.
Ziua 2
Mic dejun: suc de grepfrut, un mar
Gustare: o cana de lapte cu cereale integrale
Pranz: supa de legume, carne de pasare fara piele, salata verde cu rosii, jeleu de fructe fara zahar
Gustare: ceai sau cafea, 2 biscuiti din orez unsi cu crema de branza sau dulceata
Cina: omleta cu spanac, salata, un mar copt
Ziua 3
Mic dejun: suc de portocale, 3 felii de paine cu tarate unse cu branza
Gustare: un fruct
Pranz: supa de legume, salata de legume, carne la gratar
Gustare: ceai sau cafea, 3 felii de paine cu tarate unse cu dulceata
Cina: supa de legume, orez cu mazare, un fruct
Ziua 4
Mic dejun: ceai, 3 felii de paine cu tarate unse cu crema de branza
Gustare: un fruct
Pranz: supa de legume, salata de rosii, morcovi, un ou, jeleu de fructe
Gustare: piure de fructe
Cina: supa de legume, piure de dovleac, carne de pasare, fructe la cuptor
Ziua 5
Mic dejun: suc de portocale, o felie de paine integrala cu branza
Gustare: un fruct
Pranz: supa de legume, o rosie umpluta cu ton si orez, un fruct
Gustare: ceai, 2 biscuiti din orez unsi cu crema de branza
Cina: o friptura cu salata de varza rosie, un iaurt
Ziua 6
Mic dejun: ceai, 2 felii de paine integrala cu branza
Gustare: un fruct
Pranz: supa de legume, salata de telina, morcovi, mere, jeleu de fructe
Gustare: ceai, o felie de paine cu branza
Cina: un file de peste cu orez integral, un fruct
Ziua 7
Mic dejun: suc de grepfrut
Gustare: un fruct
Pranz: supa de legume, friptura cu piure de dovleac
Gustare: ceai, 3 felii de paine cu dulceata
Cina: supa de legume, un hamburger de casa cu rosii si morcovi, un fruct
Citeste ce trebuie sa mananci in saptamana a doua pe SLABSAUGRAS.RO.
Image by Rohtopia from Pixabay