Reteta #6: Pui la cuptor cu branza rasa
Reteta de MarkAlex
Ingrediente Pui cu branza rasa
1 kg cartofi
1 pui
o ceapa
250 g branza
100 g unt
1 legatura marar
sare, piper negru macinat, ulei
Mod de preparare Pui cu branza rasa
Cartofii se curata, se spala si se asaza cubulete in tava, alaturi de ceapa rasa marunt.
Se adauga putina apa in tava, ca sa se fiarba cartofii. Se condimenteaza puiul cu o lingurita rasa de sare si una de piper macinat dupa gust, se unge cu unt dupa care se adauga branza rasa pe deasupra.
Se orneaza cu verdeata tocata marunt. Se lasa puiul sa se friga la cuptor circa 1 ora, pana cand se patrunde bine si se inmoaie carnea.
Puiul se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb demidulce.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Reteta #7: Piept de pui cu ardei la cuptor
Ingrediente Piept de pui cu ardei la cuptor
1 piept de pui
2 ardei grasi
100 ml vin rosu
2 cepe
1 lingurita pudra de usturoi
1 lingurita condimente pentru pui
1 lingurita busuioc uscat
boia de ardei iute
sare
piper
1 lingura pasta de tomate
200 ml supa de pui
1 crenguta de cimbru
50 g unt
Mod de preparare Piept de pui cu ardei la cuptor
Pieptul de pui il taiem fasii.
Amestecam condimentele si trecem bucatile de carne.
Asezam bucatile de carne in tava si turnam supa de pui, ceapa taiata, ardeii tocati, pasta de tomate, crenguta de cimbru, untul si dam la cuptor cca 20 minute. Scoatem tava si adaugam vinul dupa care mai lasam circa 10 minute.
Pofta buna!
Reteta #8: Pui cu condimente naturale la cuptor
Reteta de mamicadepuiut
Ingrediente Pui cu condimente naturale la cuptor
1pui
3-4 catei usturoi
1lamaie
50 ml ulei
50ml vin
cimbru
punga cu condimente naturale pentru fripturi
Mod de preparare Pui cu condimente naturale la cuptor
Se face un amestec din ulei, vin ,lamaie, cimbru si sare.
Dupa ce se spala bine puiul si se taie si varful aripilor, se intinde amestecul de condimentelor naturale pe tot puiul; inauntrul puiului se pune usturoiul si se lasa cam 30 min sa ia gust, dupa care se pune in punga, se leaga la gura se fac in partea superioara a sa 3-4 gauri cu o scobitoare.
Se incalzeste cuptorul la 180-200grade sau la cele cu gaz foc mare, se pune punga pe o tava unde se lasa 45-60 min.
Pentru a se rumeni se taie punga cu 1 min inainte de a fi scos.
Pofta buna!
Reteta #9: Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Reteta de cami_marga
Ingrediente Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
1 kg cartofi
3 pulpe pui
4 rosii
3 catei de usturoi
o ceapa
2 linguri de ulei
un ardei
cimbru
sare
Mod de preparare Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Se spala si se toaca cubulete rosiile, ceapa, ardeiul, usturoiul. Se calesc legumele tocate cu cele doua linguri de ulei si cu o cana de apa. Se presara putina sare si cimbru. Se lasa pe foc timp de 10 minute, timp in care se pun pulpele de pui intr-o tava de cuptor. Se curata cartofii de coaja, se taie felii si se aduga in tava. Se completeaza cu legumele, se mai adauga o cana de apa, si se introduce tava la cutor pentru 60 minute. Se poate presara patrunjel dupa ce tava a fost scoasa din cuptor.
Pofta buna!
Reteta #10: Pui la capac
Reteta de farfuriavesela
Ingrediente Pui la capac
1 pui
50 gr unt, dar si ulei este foarte bun
3 catei de usturoi pisati bine (pasta)
1 lingura de ghimbir ras (cand eram copil nu aveam ghimbir, dar experimentele mele culinare continua si astazi)
1 lingurita miere
sare, piper, boia, busuioc uscat, rozmarin, 2 foi de dafin
Mod de preparare Pui la capac
Se spala puiul bine, indepartandu-se ceea ne nu ne-ar face placere sa gasim in farfurie, varfurile aripilor, tartita, maţe, gatlejuri, etc.
Se omogenizeaza bine untul/uleiul, usturoiul, ghimbirul, mierea si restul de condimente, exceptand foile de dafin, si acum se freaca puiul cu pasta asta si prin interior si prin exterior. Foile de dafin se pun in interiorul puiului.
Se ia o cratita, se umple cu apa pe jumatate, iar capacul se aseaza invers decat s-ar folosi in mod normal, cu manerul in interiorul cratitei, se ia puiul masat bine cum v-am spus mai sus si se aseaza in capacul cratitei, ca intr-o tava.
Se baga in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand se gateste bine, se rumeneste bine. Din cand in cand deschideti usa cuptorului si cu o lingura luati din sosul ce rezulta si puneti pe deasupra puiului, sa nu se usuce sau sa se arda. Puiul va iesi foarte fraged in interior datorita aburului ce va iesi din cratita, nu va fi uscat deloc, dar la suprafata va fi foarte rumenit si crocant.
Pofta buna!
Reteta video o gasesti aici
Alte retete delicioase gasesti aici.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie