Revelionul se apropie si se spune ca aduce noroc daca ai peste pe masa. Va prezentam cele mai delicioase retete de peste la cuptor. Ai grija sa nu-ti lipseasca de pe masa.
Peste la cuptor # 1: Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
Ingrediente Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
1 kg de peste proaspat, curatat
4 linguri pasta de rosii
4 catei de usturoi
2 foi de dafin
1 ardei iute
tarhon (dupa gust)
4 linguri ulei de masline extravirgin
sare
piper
Mod de preparare Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur
Pestele (file sau trunchi) spalat se taie in bucati potrivit de mari care se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se condimenteaza si se pun intr-o tava.
Tava se da la cuptor si te tine timp de 15 minute la foc mediu.
Prepararea sosului: Intr-o tigaie se pune uleiul ramas in care se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat fin; amestecul se pune la foc mediu.
Dupa 1 minut se adauga pasta de rosii care se subtiaza cu 2 pahare de apa; se lasa la foc mediu 5 minute sa fiarba in clocote mici.
Acum se adauga in sos tarhonul tocat, sarea, piperul si foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.
Sosul astfel preparat se toarna peste pestele din tava care se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.
Preparatul se serveste cald, presarat cu piper proaspat macinat.
La servire, alaturi de acest preparat se poate servi garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde tocat fin.
Pofta buna!
Peste la cuptor # 2: Crap in sos de rosii
Ingrediente Crap in sos de rosii
4 bucati de crap
5 catei usturoi
sare
piper
busuioc
1 ceapa mare
5 rosii
Mod de preparare Crap in sos de rosii
Intr-o farfurie amestecam sare, piper, 3 catei de usturoi pisat, busuiocul. Condimentam bucatile de crap si le acoperim cu folie dupa care dam la frigider 30 min. In blender adaugam ceapa curatata, usturoiul, rosiile si le blenduim.
In vasul termorezistent uns cu ulei adaugam sosul de rosii, deasupra adaugam bucatile de crap si dam la cuptor pana scade sosul si se rumeste frumos.
Pofta buna!
Peste la cuptor # 3: Pastrav la cuptor
Ingrediente Pastrav la cuptor
pastrav – 3 buc
morcov – 2-3 buc
ceapa – 1 buc
patrunjel – 2-3 legaturi
sare
piper
Sos Meuniere:
50-100 g unt
Sare + piper
1-2 lamai
Mod de preparare Pastrav la cuptor
Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.
Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).
Sos Meuniere:
Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.
Pofta buna!
Peste la cuptor # 4: Peste in crusta de sare
Ingrediente Peste in crusta de sare
un peste mare
2 kg sare grunjoasa
Mod de preparare Peste in crusta de sare
Se curata pestele, se spala bine apoi se lasa la zvantat.
Se da drumul la cuptor apoi se pune sare intr-un vas de yena cam de grosimea unui deget. Se pune pestele peste sare, apoi se mai pune un stratdeasupra lui pana la limita vasului. Se lasa la cuptor cca o ora, pana cand sarea de deasupra se pietrifica. Dupa aceea se sparge sarea cu un ciocanel. Se scoate pestele pe farfurie, se curata de piele si se serveste cu cartofi natur.
Pofta buna!
Peste la cuptor # 5: Peste in folie la cuptor
Ingrediente Peste in folie la cuptor
– 2 pesti intregi, proaspeti… as opta pt pastrav… dar daca-i criza gasim ceva mai ieftin :)), de preferat fara prea multe oase.
-o lamaie
-o lingura condimente
-2 cuburi de unt
-un praf de piper
Mod de preparare Peste in folie la cuptor
Pestele se curata si se spala bine se sareaza si pipereaza si se pune fiecare intr-o folie de aluminiu
In interiorul lui se pune untul si feliile de lamaie.
Daca aveti si rozmarin ii puteti pune si o crenguta de rozmarin care ii va da o savoareaparte.
Se infasoara bine un folie si se da la cuptor pana este gata
Se poate servi cu cartofi natur stropiti cu unt fierbinte si adugat patrunjel tocat fin, proaspat
Citeste continuarea: 1 2