Pastrav la cuptor. 10 retete delicioase pentru zilele din post cu dezlegare la peste
Pastrav la cuptor cu sos # Reteta 6
Reteta de la ada26
2 pastravi
3 linguri unt
jumatate de ceapa (fasii)
4-5 catei de usturoi
2 felii de lamaie
faina da grau
1 lingura faina de porumb
500 g smantana
50 ml vin
3 linguri conjac
sare, piper, foaie de dafin, oregano
Mod de preparare
Incingi o ligura de unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie, vinul, cognacul si condimentele. Lasi sa clocoteasca 2-3 minute, asterni sosul peste pestele din vas. Acoperi cu o folie de aluminiu si dai la cuptorul incins pentru 15 minute.
Pastrav umplut cu nuca in foitaj # Reteta 7
Se pregateste umplutura: ceapa tocata marunt se inabusa in ulei si putina apa, se adauga miezul de nuca tocat, rozmarinul si usturoiul pisat. Se ia de pe foc. Cand este aproape rece se amesteca aceasta compozitie cu oul si condimentele.
Pastravul se umple cu aceasta umplutura, se inveleste intr-o mantie de foitaj pe diagonala si se asaza pe un gratar. Se pune la cuptorul preincalzit la 200°C aproximativ 30 de minute, pentru procesarea termica a pestelui si cresterea si rumenirea mantiei din foitaj.
Se serveste alaturi de o garnitura de legume si sos de sampanie, fiind un preparat specific unor festinuri deosebite”.Reteta culeasa de Simona Lazar.
Pastrav la cuptor cu legume, ca la manastire # Reteta 8
Mod de preparare
Se curata pestii, se eviscereaza si se spala in putina apa rece, se ung cu untdelemn si cu sare. Se fierbe fasolea (daca e proaspata, altminteri, cea din borcan doar se scurge). Ardeii se spala si se taie cubulete, ceapa se taie solzisori (nu chiar atat de marunti ca solzii de pastrav – !). intr-o tava se pune untdelemn, se face un pat de legume, apoi se asaza pestii, peste care se toarna vin alb si apa, se presara sare (daca mai e nevoie) si piper. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, pentru 30-40 de minute, iar cand se scot se presara cimbru.Reteta aflata de la Manastirea Bistrita, judetul Neamt, de Simona Lazar.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase gasiti pe AntenaSatelor.ro.
Pastrav la cuptor cu legume # Reteta 9
Reteta de la Cornel15
pastrav
1 morcov
1 ardei gras
3 rosii
ulei, sare, piper, tarhon, patrunjel
200 ml vin alb
Mod de preparare
Curatam pestele, il saram si il piperam pe ambele parti. Taiem morcovii, ceapa, ardeiul, rosiile. Deasupra pestelui asezam morcovii, ceapa, ardeiul gras si rosiile. Peste legume punem sare si piper, iar apoi turnam vinul alb. Presaram tarhon si patrunjel. Introducem la cuptor. Lasam sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Pastrav la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi # Reteta 10
Reteta de la rekaalina
Pastrav-2 buc, sare, ulei, piper usturoi, vin alb
Mod de preparare
Se spala pastravul, se cresteaza, se stropeste cu ulei, vin, se adauga usturoi prin el si se da la cuptor 45 min. Cand e gata se monteaza pe farfurie si e serveste alaturi de mamaliguta si mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Imagine de -Rita-👩🍳 und 📷 mit ❤ de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie