Cum reînnoim o rețetă veche de când lumea? Poate adăugându-i noi ingrediente, noi elemente, care să-i crească potențialul nutritiv, ca în această rețetă de Pâine cu dovlecei şi verdeaţă.
Mod de preparare
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, apoi felii subţiri. Se încinge jumătate din ulei într-o cratiţă, se pun dovleceii presăraţi cu sare şi piper. Se prăjesc până devin aurii şi se scot într-un bol. Drojdia se dizolvă într-un bol împreună cu o linguriţă cu sare, un sfert de linguriţă cu piper şi zahărul tos. Se adaugă uleiul rămas şi apa călduţă, se amestecă şi se toarnă peste făina cernută. Se presară stafidele şi oregano (sau cimbru) tocat, se adaugă laptele dulce, brânza dată pe răzătoare şi dovleceii prăjiţi. Se frământă totul până se obţine un aluat potrivit de tare nelipicios, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească circa o oră. Se modelează sub formă de pâine, se aşază pe o tavă presărată cu făină, se lasă la crescut 25 de minute şi se coace la foc mediu până devine aurie.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025