Negresele sunt prajiturile preferate ale copilariei mele. De fiecare data când le fac incerc, insa, sa le schimb reţeta, pentru a avea minunata supriza de un alt gust, mai bun. Jamie Oliver, pe care il ador, m-a inspirat cu o reţeta care a iesi fenomenala. Nu am respectat intru-totul indicaţiile lui, asa ca am sa va ofer atât varianta lui cât si a mea. Orice aţi alege sunt sigura ca toţi membrii familiei se vor linge pe degete.
Ingrediente pentru negresa a la Jamie Oliver
2 tablete a câte 100 g de ciocolata neagra de buna calitate cu 70% cacao, 250 g de unt nesarat la temperatura camerei, 200 g de zahar tos auriu, 6 linguri rase de pudra de cacao, 4 linguri de faina cu agenţi de crestere (eu am folosit faina normala si am adaugat jumatate de linguriţa de praf de copt), 4 oua, o mâna de ghimbir confiat , o mâna de nuci pecan, o mâna de visine uscate (eu am folosit ce am gasit prin casa – stafide, miez de nuca, prune confiate si 1-2 de linguriţa de praf de ghimbir), o clementina, creme fraiche pentru servire (eu am folosit smântâna)
Cum prepari negresa a la Jamie Oliver
Rupe ciocolata si taie untul in bucaţi nu prea mari. Pune-le in robotul de bucatarie si adauga 200 g de zahar tos, 6 linguri de pudra de cacao, 4 linguri cu vârf de faina cu agenţi de crestere sau de faina normala careia ii adaugi o jumatate de linguriţa de praf de copt, praful de ghimbir sau ghimbirul confiat. Amesteca pâna ce totul se omogenizeaza. Adauga apoi ouale si amesteca din nou pâna la omogenizare. Tapeteaza o tava de cuptor cu hârtie de copt si unge-o cu ulei de masline. Pune amestecul pentru prajitura in tava si intinde-l cu o spatula. Presara peste el fructele confiate. Jamie spune sa radem coaja de la clementina peste negresa. Eu am renunţat la asta.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025