Alimentele fermentate au fost consumate de oameni din cele mai vechi timpuri. Si astazi culturile traditionale se bazeaza in mare parte pe lactatele fermentate.
Cei care au acceptat cu entuziasm lactatele pasteurizate si au renuntat la cele crude ori fermentate au pierdut surse importante de probiotice si enzime alaturi de orice potentiali patogeni. Ceea ce este o greseala de vreme ce prin fermentatie alimentele periculoase pentu organism sunt transformate in surse nutritionale importante. Fermentatia creste durata de viata a lactatelor, gustul lor si, in plus, le face mai usor de digerat.
Laptele crud poate fi acrit fie in mod natural fie prin adaugarea in continutul sau de lactobacili (se gasesc si in sistemul digestiv uman in cantitati mici). Lactobaccilii se hranesc cu zaharul din lapte, distrug bacteriile periculoase si elibereaza enzime benefice, vitamine, minerale, omega 3 si o multime de probiotice. Iata cateva beneficii ale lactatelor fermentate.
- Fermentatia consuma lactoza (zaharul din lapte)
Iata o veste buna pentru oricine are intoleranta la lactoza ori care opteaza pentru o dieta saraca in carbohidrati. Lactatele fermentate au chiar mai putini carbohidrati decat scrie pe eticheta produselor.
Citeste continuarea: 1 2
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ