Miracolul din patrunjel: Beneficii si intrebuintari - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Miracolul din patrunjel: Beneficii si intrebuintari

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Miracolul din patrunjel: Beneficii si intrebuintari
Patrunjel Beneficii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - parsley-246557_1920

Patrunjel  beneficii. Gustul delicios si vibrant alaturi de uluitoarele proprietati vindecatoare ale patrunjelului sunt adesea ignorate in favoarea rolului sau de condiment. Bogat in nutrienti, patrunjelul poate fi cumparat din aproape orice market local.

Patrunjelul este cea mai populara iarba din lume. Printre nutrientii pe care ii furnizeaza patunjelul se numara vitaminele K, A si C, acid folic si fier. In plus, contine 0 calorii.

Patrunjel Beneficii pentru sanatate

Cateva frunzulite de patrunjel au un rol mult mai important decat o decoratiune pe o farfurie. Planta contine doi componenti mai putin obisnuiti care furnizeaza beneficii unice pentru sanatate. Primul, este uleiul volatil, iar in cazul celui de-al doilea vorbim despre flavonoide.

Studiile au demonstrat ca uleiul volatil inhiba formarea tumorilor, in special la plamani. De asemenea, s-a observat ca activeaza enzima glutation care ajuta atasarea molecula de glutation de moleculele oxidate care, lasate singure, te-ar putea imbolnavi. Activitatea uleiului volatil din patrunjel este excelenta cand vine vorba despre protejarea impotriva unor tipuri de agenti cancerigeni.

S-a descoperit ca flavonoidele din patrunjel au functii antioxidante care previn distrugerea celulelor de catre radicalii liberi. In plus, s-a demonstrat ca extractele din patrunjel cresc capacatatea antioxidanta a sangelui.

Pe langa uleiul volatil si flavonoide, patrunjelul este o sursa excelenta de vitamina C si vitamina A, care ajuta la prevenirea multor afectiuni.

Vitamina A are o multime de functii diferite. In primul rand este un atioxidant solubil care neutralizeaza radicalii liberi din corp. Iar un nivel ridicat de radicali liberi contribuie la dezvoltarea a numeroase boli precum ateroscleroza, cancerul la colon, diabet si astm. Aceasta poate fi si explicatia motivului pentru care oamenii care consuma alimente bogate in vitamina C au un risc mai scazut de a se imbolnavi. In plus, vitamina C este un puternic agent antiinflamator ceea ce explica ajutorul sau in afectiuni precum osteoartrita si artritele reumanoide. Si, de vreme ce vitamina C este necesara pentru functionarea sistemului imunitar, poate fi de asemenea de ajutor in prevenirea infectiilor la urechi sau racelilor.

Beta-carotenul, un alt antioxidant important, asociat cu reducerea riscului de dezvoltare a unor boli precum ateroscleroza, diabetul si cancerul de colon. La fel ca si vitamina C, beta-carotenul poate ajuta la reducerea severitatii astmului, oasteoartritei si artritei reumatoide. In plus, beta-carotenul imbunatateste sistemul imunitar.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/02/2021