Mâncăruri cu urzici. Cele mai bune rețete cu urzici de gătit primăvara
Consumul de urzici poate aduce multiple beneficii organismului, datorită conținutului de vitamine și minerale. Considerate un aliment minune pentru sănătate, urzicile se pot adăuga și într-o varietate de rețete culinare, iar mai jos îți dezvăluim cele mai rapide și gustoase mâncăruri cu urzici, pe care merită să le încerci primăvara asta.
Mâncare de urzici scăzute
Ingrediente
500-600 de grame de urzici;
o lingură făină;
3 căței usturoi;
o ceapă mare.
Mod de preparare
Urzicile spălate bine opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare. Lasă urzicile la fiert pentru cinci minute. Toacă bine ceapa și cățeii de usturoi în timpul ăsta. Când au fiert urzicile, scurge-le de apă și toacă-le mărunt Păstrează o cană din apa în care au fiert. Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă. Adaugă urzicile tocate, lingura de făină și usturoiul tocat. Adaugă sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile. Amestecă în continuu, pentru a nu se prinde mâncarea cratiță. Mâncarea de urzici este gata când compoziția se îngroașă.
Ciorbă de urzici
Ingrediente
1 kg urzici;
500 ml bulion;
o ceapă mare;
un morcov mare;
ouă fierte tăiate felii (opțional);
o legătură pătrunjel;
borș după gust.
Mod de preparare
Opărește urzicile într-un vas cu apă și sare care a dat în clocot. Lasă-le la fiert pentru 15 minute. Când au fiert, folosește o strecurătoare pentru a le scurge de apă. Toacă ceapa, morcovul și urzicile. Într-un vas mare, toarnă apa pe care ai scurs-o de la urzici. Adaugă ceapa, morcovul și urzicile și pune-le fiert. După 15 minute, adaugă și bulionul și amestecă bine. Lasă să fiarbă în continuare încă 15 minute. Adaugă borșul fiert înainte. Aproape de final, toacă pătrunjelul și adaugă-l în ciorbă. După ce o pui în farfurie, poți adăuga câteva felii de ou fiert tare.
Citeşte întreaga ştire: Mâncăruri cu urzici. Cele mai bune rețete cu urzici de gătit primăvara
ID 92250158 © Marina Pronina | Dreamstime.com
